Ankety a soutěže

Anketa: Na čí píseň se zatím nejvíce těšíte?

Pro Rotterdam 2020 byli dosud představeni čtyři interpreti. Od koho si nejvíce slibujete?

Skupina Hooverphonic (Belgie) se skládá ze dvou zakladatelů, kteří stáli přímo u jejího vzniku, a sice Alexe Calliera a Raymonda Geertse, a dále Luky Cruysberghs, která byla jako nová zpěvačka tohoto tria oznámena teprve loni.  Uskupení vzniklo už v roce 1995 a vyznačují se různorodým hudebním stylem od rocku až po electropop. Na svém kontě mají už 10 alb a poslední s názvem Looking For The Stars, kde se nachází i stejnojmenná skladba, vydali minulý rok.

 

Blas Cantó (Španělsko) je sedmadvacetiletý zpěvák, který se jednou zúčastnil španělského národního kola, a to v roce 2011 se skupinou Auryn. Tehdy skončili jako druzí a do Düsseldorfu neodjeli. Blas se nechal slyšet, že účast na velké Eurovizi je jeho snem už od dětství. Rok 2020 mu tak jeho sen splní. Blas vydal již pět alb a je ve Španělsku poměrně úspěšný.

 

Victoria Georgieva (Bulharsko), která si většinou říká jen VICTORIA, je bulharskou dvaadvacetiletou zpěvačkou a písničkářkou, která soutěžila ve čtvrté řadě bulharské verze X faktoru (2015 – 2016). Narozdíl od svého kolegy Kristiana Kostova, který v téže řadě skončil na stříbrné pozici, Victoria obsadila šestou příčku. I tak se ale dokázala velmi úspěšně prosadit na bulhraské hudební scéně. Victoria nejčastěji kombinuje pop, r&b a soul a je označována za bulharskou Adele.


Sandro Nicolas
(Kypr), vlastním jménem Alessandro Ruetten, je třiadvacetiletý zpěvák narozený v Německu řecké matce a americkému otci. Ačkoliv vyrostl v Německu, k domovinám svých rodičů má velmi blízko. Do povědomí veřejnosti se dostal především díky loňské účasti v soutěži Hlas Německa, kde se dostal do semifinále. Mezinárodního úspěchu docílil letos, a to v rámci pěvecké soutěže New Wave konané v Rusku. Sandro zde reprezentoval zemi svého otce, tedy USA. Nejspíš právě tady si ho všimla i kyperská televize a mladého nadějného zpěváka oslovila. Kypr tak bude dalším rokem pokračovat ve své tradici, posílat na Eurovizi interprety s pestrým kulturním a národním původem.

Na čí píseň se zatím nejvíce těšíte?
  • Sandra Nicolase (Kypr) 29%, 12 hlasů
    12 hlasů 29%
    12 hlasů - 29% všech hlasů
  • Hooverphonic (Belgie) 27%, 11 hlasů
    11 hlasů 27%
    11 hlasů - 27% všech hlasů
  • Victorie (Bulharsko) 24%, 10 hlasů
    10 hlasů 24%
    10 hlasů - 24% všech hlasů
  • Blase Cantó (Španělsko) 20%, 8 hlasů
    8 hlasů 20%
    8 hlasů - 20% všech hlasů
Celkově hlasů: 41
2. 12. 2019 - 23. 11. 2021
Hlasování ukončeno !

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..