Novinky

EBU odtajnila vizualizaci letošní stage

Podívejte se s námi na úplně první obrázky letošního pódia!

EBU právě zveřejnila podobu stage pro nadcházející ročník Eurovize, který se bude konat v nizozemském Rotterdamu, konkrétně v Ahoy Aréně. O design se opět postaral osvědčený německý designér Florian Wieder. Jak už ale první fotografie naznačují, pódium v Rotterdamu bude velmi unikátní a odlišné od posledních ročníků. Dle slov designéra a nizozemské televize lze stage pro rok 2020 shrnout do tří slov – plochost, minimalismus, modernost.

Design pódia primárně ukazuje spojení mezi oblohou, mořem a pevninou. Vše se nese v duchu horizontálních linií, které mají být jakýmsi „oknem“, skrze které se můžeme otevřít světu, jak zní letošní slogan. Účelem pódia bylo dostat se co nejblíže divákům, což je patrné ze všech dostupných vizualizací. Důležitým motivem budou vodní kanály, které jsou pro Nizozemsko nesmírně typické. Tento motiv bude uplatněn v podlaze. Ta bude symbolizovat právě kanály a mosty, které umožňují spojovat nizozemské pevninské plochy.

Po roční pauze se přímo do arény opět vrátí Green Room. Z důvodu nízké kapacity byl právě tento prostor v Tel Avivu mimo hlavní dění. V Rotterdamu si už ale interpreti opět budou moci užívat i ostatní vystupující a celkovou atmosféru živých přenosů.

Ale dost povídání! Atmosféru, symboliku a celkový pocit nejlépe načerpáte právě z veřejněných fotografií. Co na stage pro rok 2020 říkáte? Jste z něho tak nadšeni jako my?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..