ESCZ 2020Novinky

Adventní kalendář českého národního kola ESCZ

Česká eurovizní delegace si pro své příznivce připravila sadu nápověd k odhalení sedmičky finalistů národního kola ESCZ.

Dnes přišlo překvapení pro všechny ze strany naší delegace – celý plánovaný harmonogram národního kola Eurovision Song CZ (ESCZ), které se uskuteční v lednu, je o týden posunutý. Kdy nás tedy co konkrétně čeká?

  • pondělí 13. 1. 2020 – tisková konference s oznámením 7 finalistů národního kola
  • pondělí 20. 1. 2020 – představení soutěžních skladeb, každé s vlastním videoklipem, začátek online hlasování pro diváky z ČR i zahraničí
  • neděle 2. 2. 2020 – ukončení diváckého hlasování
  • pondělí 3. 2. 2020 – oznámení vítěze (zatím nebylo oznámeno, jakou formou budou výsledky prezentovány)

Co se týče hlasování jako takového, zůstane vše při starém, tedy princip přepočtu bodů bude stejný jako letos. Hlasy od zahraničních porotců se převedou na body dle pořadí v porotcovském hlasování, stejný princip proběhne i u hlasů od diváků a z výsledné kombinace obou žebříčků vzejde náš celkový vítěz. Změna v hlasovacím systému není pro nadcházející ročník plánována, ale možná se jí dočkáme někdy v budoucích letech.

Aby se ale přiznivci Eurovize v Česku nebo v zahraničí necítili o něco ochuzeni, připravila si naše delegace pro všechny takový drobný eurovizní adventní kalendář. V něm se vždy dvakrát v týdnu dozvíme nějakou nápovědu, která by měla pomoci odhalit, kdo je mezi sedmičkou našich finalistů. Tyto nápovědy by měly být představovány pravidelně vždy v neděli a ve středu a to až do Vánoc. Harmonogram by tedy měl být následující:

  1. nápověda = neděle 1. 12.
  2. nápověda = středa 4. 12.
  3. nápověda = neděle 8. 12.
  4. nápověda = středa 11. 12.
  5. nápověda = neděle 15. 12.
  6. nápověda = středa 18. 12.
  7. nápověda = neděle 22. 12.
  8. nápověda = úterý 24. 12.

Poslední nápověda s číslem osm na nás bude čekat na Štědrý den jako speciální vánoční dárek. Pak už budeme jen čekat na lednovou tiskovou konferenci a oficiální oznámení finálové sestavy pro národní kolo ESCZ.

Nápověda číslo 1 (1. 12.) – celkový počet účastnících se lidí

Už nějakou dobu známe počet finalistů – bude jich nakonec sedm po vyřazení jedné písně z důvodu nedořešených autorských práv. Sedm finalistů ale nemusí nutně znamenat sedm sólistů, což právě dnes v první nápovědě odhalil český eurovizní tým. Když bychom spočítali jednotlivé členy mezi sedmi finalisty, dostaneme se na konečné číslo 11. To je zajímavé – víme totiž, že alespoň jedno uskupení z finálové sedmičky má více než jednoho člena. Podívali jsme se na všechny možné kombinace sedmičky finálových čísel a jedenáctky účinkujících.

  • Varianta č.1: 6x sólový interpret, 1x skupina (5 lidí)
  • Varianta č.2: 5x sólový interpret, 1x skupina (4 lidi), 1x duo
  • Varianta č.3: 4x sólový interpret, 1x trio, 2x duo
  • Varianta č.4: 5x sólový interpret, 2x trio
  • Varianta č.5: 3x sólový interpret, 4x duo

Bonusový úkol: Pokud někdo z vás přijde na další variantu, kterou zde nemáme, napište nám buď do komentáře pod článek nebo na email info@escarena.cz.

Co si myslíte vy? Která varianta je v našich podmínkách nejreálnější? A těšíte se na další nápovědy? My se vždy jednou týdně zamyslíme nad nápovědami z uplynulého týdne, tedy za týden se můžete těšit na náš názor na druhou a třetí nápovědu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..