Novinky

Producenti budou mít větší možnost zasáhnout do pořadí velkého finále

68. ročník Eurovision Song Contest zařadí novinku. Při losování pořadí před velkým finálem si budou moci postupující vytáhnout první a druhou polovinu večera. Nově však bude zařazena i třetí možnost.

Jak jsme Vás informovali v březnovém článku, v letošním roce si pro nás pořadatelé připravili hned několik novinek. Jednou z hlavních je to, že země tzv. Velké pětky a pořádající země budou vystupovat v průběhu semifinálových večerů. Nyní přichází další změna, která výrazně zasáhne do tvorby pořadí zemí ve Velkém finále.

V posledních několika letech si postupující státy po semifinálových kolech losovaly, zda budou vystupovat v první nebo druhé polovině finálového večera. Producenti show pak následně jednotlivým zemím přiřadili pořadové číslo dle losu – první polovina večera (písně 1 – 13) a druhá polovina večera (písně 14 – 26). Letos si však finalisté budou moci vytáhnout z losovacího koše ještě jednu variantu – tzv. volbu producenta.

Pokud si postupující reprezentant z osudí vytáhne tzv. volbu producenta, znamená to, že producenti show budou moci skladbu zařadit kamkoliv v první či druhé polovině. Důvodem této změny je uvolnění rukou producentů při sestavování finálového pořadí a umožnit tak každé písni ve velkém finále vyniknout. „Je to všechno o vytvoření nejlepší možné televizní show a dát všem umělcům šanci zazářit. V předchozích letech jste mohli vidět mnoho balad, které byly během soutěžního večera za sebou nebo bylo příliš favoritů, kteří vystupovali ve stejné polovině. Přidání tzv. volby producenta nám dává možnost vytvořit ještě lepší a napínavější finále,“ uvedl pro Eurovision.tv letošní producent Christer Björkman.

V osudí tak bude možné si vytáhnout 6x první polovinu Velkého finále, 6x druhou polovinu Velkého finále a 13x volbu producenta. Země tzv. Velké pětky si budou losovat své pořadí pro finálový večer po druhé zkoušce v sobotu 4. května. Platí pro ně úplně stejná pravidla, takže si mohou vylosovat jednu ze tří zmiňovaných možností.

A jaký je Váš názor na změnu? Myslíte si, že se osvědčí a budeme ji na Eurovizi vídat i další roky?

Jeden myslel na “Producenti budou mít větší možnost zasáhnout do pořadí velkého finále

  • BRAVÓÓÓÓÓ!!!!! Švédi sú veľký inovátori ESC! Už sa teším kedy zaradia v rámci ESC tzv. Adra Chansen(práve po vzore švédského MELODIFESTIVALENU), z ktorej by postúpili dajme tomu 4 neúspešný semi-finalisti a Veľké finále by sa nám rozrástlo na okrúhlu 30tku súťažiacich. A nebude treba žiadne Open Acty a Interval Acty ani v rámci veľkého finále! (Twinsky by boli postúpili ak by toto bolo už dávno zavedené a možno aj Kristína, či Marta Jandová & Noid Barta príp. Benny Cristo z českej strany).

    Reagovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..