NovinkyOGAE

OGAE Česko představuje svou TOP 36 Eurovize 2024

Jak hlasovali v tradiční anketě OGAE fanklubů členové našeho českého OGAE?

Ani letos nechybí každoroční klasické hlasování fanklubů OGAE. Kdo z 37 letošních reprezentantů oslovil fanoušky nejvíce? Nejdříve se podíváme, jak hlasovalo 46 členů našeho českého fanklubu OGAE Česko. Celkem jsme rozdali 2668 bodů a takhle vypadá nejlepší desítka českých fanoušků:

A jak vypadá kompletní česká TOP 36 i včetně obdržených bodů?

Pozn.: V případě shody bodů o umístění rozhodoval počet hlasujících členů pro danou píseň.

V letošním roce byly výsledky českého hlasování značně vyrovnané, i na prvních dvou příčkách jsme měli bodovou shodu, kterou pro Chorvatsko rozhodlo větší množství hlasujících. Chorvatsko také bylo jedinou zemí, která získala body od více než 30 našich členů. Tentokrát se ale sváděl těsný souboj i o umístění v TOP 10. Jedenácté Nizozemsko zůstalo o pouhý jeden bod před branami nejlepší desítky. Stejně jako v minulém roce, tak ani letos nezůstal žádný interpret bez bodu, nejméně si jich odnesla Natalia Barbu z Moldavska, která od našich členů obdržela celých 9 bodů.

Pokud se podíváme na distribuci nejvyšších bodových ohodnocení, tak nejvíce „douze points“ si od našich členů odnesla Angelina Mango z Itálie, která trůnila na vrcholku žebříčků osmi našich členů. Až s drobným odstupem za Itálií bylo Chorvatsko, Švédsko a Švýcarsko, kteří posbírali každý po pěti sadách nejvyšších bodů a pomyslné třetí místo pak se čtyřmi dvanáctkami bere již zmiňované Nizozemsko. Alespoň jednu dvanáctku si odneslo celkem 18 interpretů, což značí velkou rozmanitost vkusu členů českého OGAE.

My se zde po skončení prezentace všech výsledků hlasujících klubů OGAE podíváme na celkové závěrečné výsledky, které očekáváme během následujících týdnů před startem samotné Eurovize 2024 v Malmö. Je v našem žebříčku TOP 36 z letošní Eurovize nějaké umístění, které vás překvapilo (příjemně nebo nepříjemně)? A nebo naopak něco, kde se s námi shodujete?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..