Novinky

Na Eurovizi do Malmö míří známá hvězda. Barvy Spojeného království bude hájit Olly Alexander.

Zpěvák vystupuje pod názvem své bývalé kapely Years & Years. Za dobu své kariéry má na kontě desítku celosvětově známých hitů.

Během sobotního finálového večera taneční soutěže Strictly Come Dancing (v Česku show známá pod názvem Star Dance) se událo netradiční oznámení. Jako host byl pozván i zpěvák Olly Alexander známý pod uměleckým pseudonymem Years & Years (po rozpadu kapely si jméno skupiny ponechal a dále pod ním působil). Na Eurovizi však bude vystupovat pod svým občanským jménem. Na celé oficiální zveřejnění reprezentanta se můžete podívat ve videu níže.

O příležitosti reprezentovat svou zemi na Eurovizi ve švédském Malmö řekl: „Už jako malé dítě jsem rád sledoval Eurovizi a jsem nadšený, že se příští rok zúčastním. Jako malý kluk jsem se vždy těšil na tuto neuvěřitelnou událost plnou nespoutané radosti, úžasně chaotické směsi hudebních stylů, divadelních představení, emocí a humoru. Opravdu nemůžu uvěřit, že budu součástí tak zvláštního dědictví a vyvěsím vlajku Spojeného království tím ‚nejvíc gay způsobem‘, bude to pro mě čest!“

Olly se také zmínil o tom, proč nebude vystupovat na soutěži pod uměleckým pseudonymem: „Chtěl jsem to udělat už dlouho a nyní cítím správný okamžik k tomu začít vydávat hudbu pod svým vlastním jménem. Jsem odhodlaný dát do toho všechno, co mám, a předvést pro vás všechny vynikající a nezapomenutelný výkon!“

Na píseň od Ollyho si budeme muset ještě nějakou dobu počkat, její vydání je plánováno až na příští rok. Píseň si napsal sám Olly společně s Dannym L Harlem, který spolupracoval s Dua Lipou na jejím singlu Houdini. Ollyho píseň by měla být taneční s prvky elektronické hudby. V médiích se již objevují spekulace o tom, že Velká Británie může letos očekávat velké bodové zisky. Britská média a eurovizní novináři pak Ollyho označují jako potenciálního vítěze celého ročníku. Zda se tak skutečně stane, to se dozvíme až 13. května příštího roku.

Olly Alexander má na svém kontě se skupinou Years & Years tři úspěšné desky. Dvě z nich se staly číslem jedna v britském albovém žebříčku. Spolupracoval s hudebními legendami jako jsou Elton John, Kylie Minogue nebo duo Pet Shop Boys. V roce 2021 ztvárnil jednu z hlavních postav úspěšného seriálu Byl to hřích (It’s a Sin), díky kterému si vysloužil i nominaci na hereckou cenu BAFTA.

Jeden myslel na “Na Eurovizi do Malmö míří známá hvězda. Barvy Spojeného království bude hájit Olly Alexander.

  • Tak to je bomba👌 Píseň King jeho skupiny je má oblíbená pecka.

    Reagovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..