NovinkyReprezentanti

Eden Golan bude reprezentovat Izrael na Eurovizi 2024

Zpěvačka Eden Golan si vybojovala letenku do Malmö vítězstvím v talentové show HaKokhav HaBa (The Next Star).

Izrael se vrátil ke svému předcovidovému konceptu výběru reprezentanta. Od roku 2015 do roku 2020 reprezentoval zemi interpret, který vyhrál talentovou soutěž HaKokhav HaBa. Píseň interpretovi pak byla vybrána nebo napsána na míru. Je nutné podotknout, že během zmiňovaných let se Izraeli na Eurovizi nevídaně dařilo a z tohoto období můžeme znát například zpěvačku Nettu, Eden Alene nebo zpěváky Hoviho Stara a Imriho.

Desátou řadu této populární izraelské soutěže vyhrála zpěvačka Eden Golan. Ve finále porazila čtyři další soupeře a jasnou převahou hlasů. Krátce po vítězství Eden k reprezentaci své země řekla: „Letos jsem více než kdy jindy nadšena, že mohu reprezentovat svou zemi na největší scéně v Evropě. Slibuji, že udělám maximum a přivezu v roce 2025 Eurovizi zpět do Izraele.“

Eden Golan je dvacetiletá zpěvačka z Tel Avivu. Už od dětství se začala objevovat na jevištích jako tanečnice a od devíti let přidala k tanci ještě zpěv. Inspiraci čerpá z různých hudebních žánrů. Její největším hudební vzorem je zpěvačka Beyoncé.

Píseň pro Eden vybere odborná porota složená z hudebních a televizních expertů. Písně pro zpěvačku mohou skladatelé posílat do 11. února. Finální výsledek představí izraelská veřejnoprávní televize KAN na přelomu února a března.

Eden vystoupí v Malmö společně s Českem ve druhém semifinále 9. května 2024. Oproti Česku měl pak Izrael v semifinálovém losu větší štěstí, jelikož bude vystupovat v druhé polovině večera. Před sebou má mladá zpěvačka nelehký úkol, navázat na 3. místo zpěvačky Noy Kirel z loňského finále Eurovision Song Contest v Liverpoolu. Myslíte, že se jí to podaří?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..