Národní kolaNovinky

Německo zná finalisty a písně Das deutsche Finale 2024

AKTUALIZOVÁNO o výsledky divoké karty. Přidána také finálová anketa.

V letošním ročníku německého národního kola nás čekají hned dva návraty. Max Mutzke reprezentoval Německo v roce 2004 s písní Can´t Wait Until Tonight. Ryk se pak zúčastnil národního kola v roce 2018 s písní You and I. V národním kole skončil tenkrát třetí a na Eurovizi do Lisabonu tehdy odcestoval Michael Schulte s písní You Let Me Walk Alone. Zajímavostí pak je, že Marie Reim je dcerou Michelle, která Německo reprezentovala na Eurovizi 2001. Osmička finalistů byla vybrána okolo Vánoc z 693 zaslaných písní, které byly zaslány do NRD.

Finálovou sestavu pak do celkového počtu devíti finalistů doplní jeden hudební příspěvek, který vzejde ze závěrečné epizody pořadu Ich will zum ESC! (Chci na ESC!). Show se účastnilo celkem 15 nových umělců, kteří budou pod dohledem Conchity Wurst (vítězka Eurovision Song Contest 2014) a Rea Garveyho (irský zpěvák, textař a producent) pracovat na své písničce pro Eurovizi.

Vítěz Ich will zum ESC!:

Přímý přenos finálového večera budeme moci sledovat 16. února na prvním programu německé ARD (Das Erste), eurovision.de a ARD Mediathek. Show bude opět moderovat Barbara Schöneberger. O vítězi pak rozhodne z 50 % veřejnost a ze zbývajících 50 % mezinárodní porota.

V Liverpoolu skončilo Německo minulý rok ve finále na posledním místě. Reprezentovala ho tehdy skupina Lord of the Lost s písní Blood and Glitter. Skupina získala od porot a diváků pouhých 18 bodů. O výrazný úspěch v soutěži se postaral naposledy již zmiňovaný Michael Schulte, který se umístil na 4. místě.

Kdo by měl podle vás reprezentovat Německo na Eurovizi 2024?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..