PODCAST - Eurovizní pokec

OD MALMÖ K MALMÖ: Eurovize v zajetí covidu.

V roce 2020 se poprvé za více jak šedesátiletou historii Eurovize nekonala, aby se pak v roce 2021 vrátila ve velkém stylu. Dva ročníky, které poznamenala covidová pandemie, zasáhla nejen chod soutěže, ale i samotné interprety. Kteří interpreté nedostali šanci si zazpívat na velké pódiu Eurovize? A co stojí za globálním úspěchem italské kapely Måneskin? Otázky Vám zodpovíme v dalším dílu z cyklu Od Malmö k Malmö se Štěpánem Strejčkem a redaktorem Vladimírem Vítkem. Podcast Eurovizní pokec si můžete přehrát níže nebo na následujících platformách: Spotify, Apple podcastsGoogle podcastsYouradio Talk a České podcasty.

Co v epizodě uslyšíte?

Na začátku si připomeneme, proč se ročník 2020 neuskutečnil, a která show ho nahradila. Většina soutěžících měla možnost se zúčastnit následující rok. Kteří soutěžící však tuto možnost nedostali? Vyhrála by Itálie, kdyby ji reprezentoval Diodato, nebo by se stalo vítězem Rusko, které reprezentovala kapela Little Big?

V roce 2021 zazářila italská skupina Måneskin. V čem tkví jejich výjimečnost? Kdy naposledy na Eurovizi vyhrála rocková skladba? Dalo vítězství italské rockové kapely Eurovizi větší kredibilitu?

Velké téma těchto dvou Eurovizí byl covid. Jak se změnil přístup organizátorů k novinářům? Museli i soutěžící dodržovat nějaká pravidla? Trpěl ročník tím, že na ploše chyběli stojící diváci? A jak ovlivnilo celkové pořadí to, že islandská skupina nemohla vystoupit naživo?

Použité skladby v tomto díle:

Připomeňte si finále z roku 2021

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..