Novinky

Letní novinky 2023 od letošních reprezentantů

Zatímco v prvním díle letních novinek se do našeho hledáčku dostali čeští reprezentanti, v druhém díle se podíváme na zoubek novinkám od letošních reprezentantů. Nové písně po soutěži vydala temperamentní Mimicat, norská zpěvačka Alessandra, australská kapela Voyager a spousta dalších. Novinky, bez kterých se neobejde žádná letní párty či grilovačka, si můžete poslechnout níže.

Marco Mengoni, Elodie – Pazza Musica

Italská superstar a dvojnásobný vítěz festivalu Sanremo Marco Mengoni se na novém singlu spojil se zpěvačkou Elodie a společně představili na konci května singl Pazza Musica. Jedná se o jejich úplně první spolupráci. Už teď je však jasné, že hit neuslyšíte pouze na italských plážích, ale i v dalších evropských státech. Píseň obsahuje vše, co by letní pecka měla mít. Slyšet tak můžete typickou letní trubku i prvky italské kantilény mísící se s R’n’B a rapem. Pazza Musica je jednou ze skladeb na Marcově novém albu Materia-Prisma, které vyšlo krátce po soutěži.

Alessandra – Pretty Devil

Po vítězství v letošním ročníku norského národního kola MGP se ze zpěvačky Alessandry stala ze dne na den hvězda. Během letošní zimy také zároveň vyjede Alessandra na turné. O jejím chystaném koncertě v Praze jsme Vás informovali v samostatném článku. Pokud sledujete zpěvačku na sociální sítích, nemohly Vám uniknout videa, která přidávala společně s krátkými ukázkami své nové písně Pretty Devil. Popová skladba s tanečními prvky je silně chytlavá a garantujeme Vám, že po poslechu už ji z hlavy nedostanete. Ďábel je pak ve skladbě symbolem sebevědomí.

Mae Muller – Me, Myself & I

Na hvězdy se prostě musí čekat. Své o tom ví i tiktokerka a zpěvačka Mae Muller, která vydá už 15. září svou debutovou desku Sorry, I’m late. Právě z této desky vydává jeden z prvních singlů, kterým se stala píseň s egocentrickým názvem Me, Myself & I. V nové skladbě oslavuje Mae svou sebelásku a rozhodnutí, že ke svému štěstí nepotřebuje muže. Gratulujeme a přejeme vše nejlepší nejen do její další kariéry.

Voyager ft. Sean Harmanis – Ultraviolet

Eurovize dokáže proslavit mladé talenty, ale i nakopnout kariéru podstatně zkušenějším hudebním matadorům. Kapela Voyager je příkladem druhé varianty. Po umístění v první desítce finálového večera ESC 2023 kapela vydává již své osmé studiové album nazvané Fearless in Love. Album obsahuje celkem 11 skladeb, včetně soutěžní písně Promise, loňské soutěžní skladby Dreamer z národního kola Australia Decides 2022 a nedávný singl Prince of Fire. Pokud v poslední době sledujete vývoj kapely Voyager, tak Vás určitě nepřekvapí, že kapela na nové dlouhohrající desce opět kombinuje syntezátorové zvuky a kytarové riffy. Novým singlem se stala skladba Ultraviolet, na které hostuje i Sean Harmanis. K písni vznikl i videoklip.

Mimicat – Vais Ter Saudades

Chybí Vám temperament letošní reprezentantky Portugalska Mimicat? Na svou soutěžní píseň Ai Coração navazuje zpěvačka novinkou Vais Ter Saudades (Budeš mi chybět). Během tvůrčího procesu a práce na samotné písni došlo k několika přepisům. Refrén písně byl dokonce třikrát změněn než byla natočena finální verze. Výsledek za to však bezpochyby stojí. V písni zpívá Mimicat o vztahu se svým přítelem. Partnerovi vysvětluje, že jejich vztah nebude fungovat v případě, že ho nebude brát vážně. Ve videoklipu z Mimicat přímo tryská jižanský temperament.

ALIKA – Too Much/Lihtsalt veab

Pro Estonsko vybojovala nejlepší výsledek od roku 2018. Zpěvačka Alika nadchla svou baladou Bridges tak, že dosáhla 8. místa ve finále. Pokud si však myslíte, že je Alika ta dívka vylévající si srdce u piana, tak se hluboce pletete. Novinka Too Much/Lihtsalt veab vyšla v angličtině i estonštině. K estonské verzi písně aktuálně vyšel i videoklip a nutno říct, že se Alika vůbec zpátky nedržela. Ve videoklipu nespoutaně řádí na parketu s partou přátel. Pro estonské rádio Sky Alika o písni řekla: „Tuhle píseň jsem napsala dva měsíce před Eurovizí. Písní jsem chtěla motivovat sebe i ostatní, abychom se nevzdávali svých snů. Nejdůležitější je věřit sám v sebe.“

Blanka – Boys Like Toys

Za tento poslední tip schytáme od vás s největší pravděpodobností bídu. Polská zpěvačka „Bejba“ Blanka vydává nový singl Boys Like Toys. A ač si o skladbě můžete myslet cokoliv, rádiový potenciál a vlezlost skladbě nelze upřít. U písně ani ve videoklipu žádnou hloubku nehledejte. Videoklip je plný tance. Blanka si užívá se svými kámoškami domácí párty. Kluky, kteří s ní flirtují, však dokáže během chvíle proměnit v hračky. Kdo z vás se tak stane další obětí? Varování: Při sledování videoklipu se můžete proměnit v plyšového medvídka!

Které letní hity od letošních zahraničních reprezentantů či účastníků národních kol hrají letos v uších vám? Podělte se s ostatními o své tipy v komentářích pod článkem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..