Národní kolaNovinkyReprezentanti

Luke Black bude hájit barvy Srbska na Eurovizi 2023

Se svou písní Samo mi se spava zvítězil ve finále národního kola Pesma za Evroviziju 2023.

Po dramatickém večeru v Srbsku známe jméno dalšího reprezentanta pro Liverpool. Za Srbsko odjede do Liverpoolu Luke Black se svou písní Samo mi se spava. Patřil mezi největšího favorita eurovizních fanoušků, takže se podobně jako v případě Islandu a Moldavska může zdát, že se přání většiny fanoušků v sobotu večer vyplnilo.

Zajímavé jsou však detailní výsledky. V hlasování odborných porot zvítězila mladá zpěvačka Nađa, v hlasování televizních diváků pro změnu Princ. Luke Black u obou hlasovacích skupin skončil až na druhém místě. Co však zůstává podezřelé, to jsou výsledky jednotlivých semifinálových přenosů. Zde totiž nastal velký rozpor mezi hlasováním porot a televizních diváků. Třeba již zmíněný Princ v prvním semifinále získal 12 bodů od diváků, zatímco od poroty nezískal ani bod. A podobné rozdíly, kdy se někdo dostal do finále jen díky podpoře diváků nebo jen díky podpoře poroty, bychom mohli v tabulkách hledat dál i v druhém semifinále. Budoucí vítěz finále Luke Black šel do finále dokonce až ze šestého místa v semifinále.

Srbsko vystoupí v první polovině prvního semifinále Eurovize 2023 v úterý 9. května a Luke Black tak bude přímým konkurentem české skupiny Vesna. Jak se vám jeho píseň Samo mi se spava líbí? Ohodnoťte ji v naší anketě a využijte i komentářů pod článkem!

Ohodnoťte píseň Luka Blacka - Samo mi se spava

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..