Národní kolaNovinkyReprezentanti

Island bude reprezentovat v Liverpoolu Diljá

Ve druhém semifinále Eurovize 2023 vystoupí s písní Power.

Tři týdny jsme strávili ve společnosti islandského národního kola Söngvakeppnin 2023. Z desítky semifinalistů se postupně stala pětice finalistů a z nich dnes večer společnými silami odborná porota a televizní diváci vybrali jako vítěze zpěvačku Diljá s písní Power. Tu favorizovali i bookmakeři, dávali jí šanci na vítězství okolo 40 %. V semifinále zazněla její píseň v islandštině jako Lifandi inni í mér.

Po skončení prvního kola hlasování byla oznámena dvojice superfinalistů. Zde pozdější vítězku doplnila skupina Langi Seli og Skuggarnir s písní OK. Ti patřili mezi druhé favority na celkové vítězství jak mezi fanoušky, tak i u bookmakerů, kteří jim dávali asi 23% šanci na výhru. V superfinále však více hlasů od televizních diváků získala Diljá.

Během finále vystoupili jako hosté poslední reprezentanti Islandu – sesterské trio Systur, ale také skupina Subwoolfer z Norska se svou písní Give That Wolf a Banana z loňské Eurovize ve speciálním remixu.

Island vystoupí na Eurovizi v první polovině druhého semifinále Eurovize 2023 ve čtvrtek 11. května. Píseň Power můžete již nyní ohodnotit v naší anketě a okomentovat v diskuzi pod článkem!

Ohodnoťte píseň Diljy - Power

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..