Národní kola

DNES: Druhé semifinále Pabandom iš naujo! 2023

Litevské národní kolo postoupilo do další fáze. Dnes nás čeká druhé semifinále.

Od roku 2020 došlo k rebrandingu litevského národního kola, se kterým přišel i nový název. Ten zní Pabandom iš naujo! a do češtiny ho můžeme přeložit jako Jdeme znovu!. S novým jménem přišlo i nové logo, které tvoří tzv. Möbiova páska. A dnes se můžeme těšit na čtvrtý letošní přenos tohoto národního kola – druhé semifinále. Dnes uvidíme 10 semifinalistů, z nichž do finále postoupí pouze pět písní, finále nás pak čeká příští týden – 18. února 2023. Koho můžeme čekat na obrazovkách dnes?

Pabandom iš naujo! 2023 – 2. semifinále – Sobota 11. února 2023 – 20:00
  1. Paulina Paukštaitytė – Let Me Think About Me
  2. Agnė – New Start
  3. Matt Len – Midnight Train
  4. Luknė – Paradise
  5. Monika Linkytė – Stay
  6. Gebrasy – Saw Your Ghost
  7. MoonBee – Rumor
  8. Beatrich – Like a Movie
  9. Mario Junes – Do What You Do
  10. Antikvariniai Kašpirovskio dantys – Sėdi ir važiuoji

Litva před pár lety začala snižovat počet jednotlivých přenosů. Nejméně jich bylo v roce 2021 – čtyři, minulý rok to bylo šest večerů a letos nás čeká přenosů pět. Těmi nás provede trojice Giedrius Masalskis, Augustė Nombeko a Richardas Jonaitis. Giedrius již moderoval předchozí národní kolo Eurovizijos Atranka, zatímco Richardas moderoval Pabandom iš naujo! již minulý rok s Giedriusem, pro Augustė bude letošní moderování premiérou v litevském národním kole. Pětičlenná porota by měla soutěžící hodnotit ze zákulisí a nikoliv z jeviště jako tomu bylo v minulosti. Novinkou je, že letos by tato porota měla být v každém kole jiná. Také neuvidíme během přenosu tradiční průběžné výsledky SMS hlasování, což se v minulosti již osvědčilo. Navíc ani hlasy porot, které byly do roku 2020 vždy odhaleny předem, když byly jednotlivé show předtočeny, letos taktéž zůstanou tajné až do sobotního přenosu. Dnes bude v porotě například speciální host Duncan Laurence, nebo loňská reprezentantka Monika Liu či zpěvák skupiny THE ROOP Vaidotas.

Třetí část národního kola začíná ve 20:00 na televizi LRT a vy jej můžete sledovat živě přes oficiální web litevské televize nebo na YouTube kanálu televize LRT.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..