Národní kola

DNES: Druhé semifinále Melodifestivalen 2023

Dnes večer pokračuje legendární národní kolo Melodifestivalen, tentokrát ze švédského Linköpingu.

Každou únorovou sobotu uvidíme jedno semifinále, v nichž se vždy představí sedm soutěžících, kteří zabojují o dvě postupová místa přímo do finále. Rozhodující slovo zde budou mít pouze diváci, kteří mohou hlasovat pomocí aplikace. Interpreti, kteří se umístí na třetím a čtvrtém místě, budou muset na svoji šanci postupu do finále počkat až do 4. března, kdy se navzájem utkají v dodatečném semifinále. Z tohoto přenosu pak vzejde poslední čtveřice finalistů a budeme tak znát kompletní dvanáctku, kterou uvidíme ve finále 11. března. Zde pak o vítězi, který pojede Švédsko zastupovat na Eurovizi do Liverpoolu, rozhodnou nejen diváci ale i zahraniční porota poměrem hlasů 50:50. Letošním Melfestem nás provede dvojice moderátorů Farah Abadi a Jesper Rönndahl.

Soutěžící 2. semifinále Melodifestivalen 2023:

  1. Wiktoria All My Life (Where Have You Been)
  2. EdenComfortable
  3. Uje BrandeliusGrytan
  4. PanetozOn My Way
  5. Tennessee TearsNow I Know
  6. Maria SurNever Give Up
  7. THEOZMer av dig

Mezi největší favority na postup z druhého kola jsou jednoznačně zpěvačka Maria Sur pocházející z Ukrajiny s písní Never Give Up a také již Melodifestivalenem prověřený zpěvák THEOZ se švédskou hitovkou Mer av dig. Šance na postup do semifinále pak má pánské uskupení Panetoz a populární zpěvačka Wiktoria, která se už o účast na Eurovizi pokusí počtvrté. Zbývající soutěžící druhého kola Eden, Uje Brandelius a také Tennessee Tears mají pouze zanedbatelné šance na postup.

Již nyní jsou k dispozici minutové ukázky všech skladeb. Rovněž se můžete podívat na půlminutové ukázky všech sedmi vystoupení ze zkoušek zde.

Přímý přenos  sledujte dnes ve 20:00 SEČ přímo na webu švédské televize svtplay.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..