ESCZ 2023

Report: Live show ESCZ 2023

V pondělí 30. ledna jsme byli za redakci ESC arény pozváni do České televize.

Letošní live show národního kola ESCZ 2023 se konala ve studiu v budově České televize na Kavčích horách. Meteorologové varovali před silným větrem, ale po cestě ze stanice metra C Pražského povstání až do České televize nás spíše vítalo něco mezi mrholením a malými krupičkami sněhu. Před studiem, kde jsme již měli tu možnost v prosinci 2021 dělat rozhovory s tehdejšími finalisty národního kola ESCZ 2022, jsme se mohli pohodlně usadit, rozkoukat se a občerstvit se, mezitím končila poslední generální zkouška před večerní live show.

Novináři se postupně shromažďovali v příchodové hale České televize.
V prostoru pro novináře byla umístěna obrazovka, kde jsme mohli sledovat část generální zkoušky a od deváté hodiny i živý přenos.
Nezapomnělo se ani na občerstvení.

Následovalo setkání s některými tvářemi, které se na letošním ročníku ESCZ podíleli. Například Cesárem Sampsonem, který se v posledních několika letech zapojoval do spolupráce s českou delegací. Novináře přivítal také Ahmad Halloun, který se stará komunikaci, a mohli jsme mu tak položit několik otázek ohledně letošního národního kola. Zejména pak dotaz na vyhlášení výsledků, které se uskuteční 7. února večer v jedné z pražských kaváren. Do prostoru před studiem přišel také moderátor Adam Mišík a loňští reprezentanti České republiky We Are Domi.

Cesár Sampson (3. místo na Eurovizi 2018 v Lisabonu) se podílí na spolupráci s českou delegací pro výběr letošního reprezentanta.
Setkání s Ahmadem Hallounem – asistentem Head of Press
Adam Mišík se zhostil moderování českého národního kola ESCZ 2023 v angličtině.
Na národní kolo byli pozváni i We Are Domi

Poté již následovalo usazení se před obrazovkou, kde většina novinářů více jak půlhodinový živý přenos sledovala. ESC aréně se podařilo získat i jedno místo přímo v natáčecím studiu, abychom vám mohli přinést exkluzivní fotografie z tohoto přenosu. Úderem deváté hodiny bylo české národní kolo odstartováno a na obrazovkách se objevil Adam Mišík, který show uváděl. Postupně se během půlhodiny na pódiu vystřídalo všech pět soutěžících se svými vystoupeními: Maella, Pam Rabbit, Markéta Irglová, Vesna a Rodan. Členové skupiny We Are Domi pak živý přenos zakončili a vzkázali soutěžícím, že si v případě vítězství mají celou Eurovizi především užít.

Adam Mišík, moderátor ESCZ 2023, právě uvádí na scénu první soutěžící – Maellu.
Před každým vystoupením se o představení soutěžícího postarali Rob a James – moderátoři eurovizního podcastu The Euro Trip.
Vystoupení Maelly – Flood
Vystoupení Pam Rabbit – Ghosting
Vystoupení Markéty Irglové – Happy
Vystoupení Vesny – My Sister’s Crown
Vystoupení Rodana – Introvert Party Club
We Are Domi při závěrečném rozhovoru s Adamem Mišíkem.

Po živém přenosu pak probíhalo pózování soutěžících pro fotografy a rozhovory novinářů s účastníky přímo ve studiu, kde se národní kolo natáčelo. Při dekonstrukci pódia jsme pro vás s všemi pěti účastníky natočili rozhovory, které najdete na našem Instagramu. Poté již následovalo rozloučení například i s vedoucím české delegace Kryštofem Šámalem. Po jedenácté hodině tak bylo vše dokonáno a nabiti novou eurovizní energií jsme se tak mohli rozjet do svých domovů či zakončit tento příjemný večer s ostatními novináři na afterparty.

Skupinová fotografie všech pěti soutěžících letošního výběru ESCZ.
Natáčení rozhovoru našeho novináře Honzy s Maellou.
O soutěžící měli zájem například i novináři z iDNES nebo Blesku.
Markéta Irglová působila při rozhovorech s novináři velmi mile.
Dorazili i někteří zahraniční novináři, například z Polska nebo Ázerbájdžánu.
Natáčení rozhovoru s Rodanem.
Tým ESC arény zde na fotce doplněný o novináře z Polska a Ázerbájdžánu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..