Rozhovory

Exkluzivní rozhovor s Ahmadem Hallounem

Vyzpovídali jsme pro vás člena české delegace Ahmada Hallouna.

* Ahoj Ahmade! Můžeš se krátce představit našim čtenářům, kteří tě dosud neznají?

Ahoj! Jmenuji se Ahmad Halloun, je mi 31 let, narodil jsem se ve Venezuele libanonským rodičům a posledních 10 let žiji ve Španělsku v Barceloně, kde pracuji v projektovém managementu, marketingu a komunikaci.

* Kdy jsi poprvé zaregistroval, že existuje něco jako Eurovize? Kdo byl první eurovizní interpret, na kterého si vzpomínáš, nebo kterého jsi měl rád?

Moje sestra byla v Libanonu na dlouhé dovolené a jediná televizní stanice ve španělštině byla španělská TVE, která byla také dostupná ve Venezuele, takže Operación Triunfo byla show, kterou jsme mohli společně rozebírat po telefonu. Pamatuji si na Rosu (Španělsko 2002), ale první Eurovize, kterou jsem sledoval byla o rok později v roce 2003, protože jsem byl posedlý tehdejší španělskou písničkou Dime. Od té doby Eurovizi miluji.

* Jak jsi se dostal ke spolupráci s naší českou eurovizní delegací?

Do eurovizního světa jsem se dostal v roce 2015, kdy jsem začal psát pro různé blogy a také jsem začal spolupracovat s různými show. V roce 2018 jsem potkal Honzu Borse, tehdejšího šéfa české delegace, a Kryštofa Šámala. Předpovídal jsem české delegaci Mikolasovo umístění a oni tomu nechtěli věřit (ČT by nikdy nesnila o 6. místě ve finále Eurovize s takovou dosavadní historií českých výsledků). Bavili jsme se o Mikolasovi a jeho vystoupení po semifinále, rozebírali jsme, co by se dalo udělat lépe. Pokud jste mě někdy potkali, tak víte, že jsem nespoutaný, přímý a veselý. Česká delegace si tehdy myslela, že jsem blázen, v češtině si říkali něco jako: „To, co říká tenhle blázen, možná dává smysl.“ A když Mikolas ve finále skončil přesně tak, jak jsem předpověděl, začali jsme úspěšně spolupracovat. V roce 2019 jsem také spolupracoval s norskou skupinou KEiiNO a poté, co Norsko zvítězilo v televotingu, mi byla nabídnuta vyšší pozice v rámci české delegace.

* Co přesně máš na starosti v naší delegaci?

Dělám PR a marketing. Plánuji všechna oficiální oznámení a interview s interprety. Našel jsem různé cesty, jak propagovat písně a interprety mezinárodně, zatímco dohlížím na celý process a ujišťuji se, že zazáří v každém rozhovoru a na každé promo akci – od outfitů až po výuku toho, jak mluvit na veřejnosti. Během té doby jsme si navzájem bližší a stanu se nejen jejich důvěrníkem, ale často také emoční podporou.

* Jak bys srovnal obecně naše předchozí ročníky národního kola ESCZ s tím, který nás čeká teď na konci ledna?

Tenhle bude živě! Hahahaha, je to poprvé, co za posledních 15 let děláme živou show a velká přítomnost angličtiny ve scénáři je něco, co jsem dosud v minulosti nedělal. Snažíme se přinést více povědomí o eurovizní značce do Česka, takže pracujeme na navýšení přítomnosti Eurovize a účastnictví v národním kole v životě českého publika.

* Je zde nějaký český interpret, kterého znáš a kterého bys rád v budoucnosti viděl v našem národním kole ESCZ?

Rád bych viděl zpátky Bena Cristovaa, myslím si, že si zaslouží odvetu. Ale jinak si myslím, že je to všemocná Lenny! Každý po ní touží a mít ji v národním kole by pro nás bylo potěšením.

* Myslíš si, že máme reálné šance v několika příštích letech na Eurovizi zvítězit?

Samozřejmě, myslím si, že během několika příštích let se dočkáme živé Eurovize z Prahy. Ze zemí, které zatím na Eurovizi ještě nezvítězily, je Česko první na řadě.

* Kdo, kromě našich českých reprezentantů, byl v posledních letech na Eurovizi tvými favority?

Eleni Foureira, milá a talentovaná žena, miloval jsem ji již před Eurovizí, takže se mi splnil sen, když jsem měl šanci ji na Eurovizi potkat a jet s ní na turné, které po Eurovizi uspořádala.

* Děkujeme za poskytnutí rozhovoru a přejeme hodně štěstí s národním kolem ESCZ 2023 a také na Eurovizi v Liverpoolu!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..