Národní kolaNovinky

Vítězem belgického Eurosongu je Gustaph

V Liverpoolu zazpívá energickou skladbu Because of You!

Belgie letos pro výběr svého eurovizního reprezentanta vsadila na národní kolo s názvem Eurosong 2023. V něm se včera v rámci finálového klání předvedlo sedm umělců, z nichž diváci a porota vybírali svého oblíbence. Nejvyšší počet bodů nakonec získal vlámský zpěvák Gustaph se svou skladbou Because of You a stal se tak belgickým zástupcem na Eurovizi 2023.

Výsledky finále Eurosongu 2023:

  1. GustaphBecause of You – 278 bodů
  2. The StarlingsRollercoaster – 277 bodů
  3. Gala DragotT’inquiète – 271 bodů
  4. ChérineÇa m’ennuie pas – 268 bodů
  5. AmeerahThe Carnival – 171 bodů
  6. LoredanaYou Lift Me Up – 167 bodů
  7. Hunter FallsOoh La La – 128 bodů

Jak můžete vidět, konečné výsledky dopadly velmi těsně. Gustaph zvítězil o pouhý jeden bod před duem The Starlings, na třetím místě se umístila Gala Dragot s rozdílem sedmi bodů a čtvrtá Chérine zaostala o deset bodů za vítězem. Zajímavé jsou ale rozdělené výsledky diváků a porot. Zatímco odbornou porotu, ve které usedly známé osobnosti ze světa Eurovize jako Alexander Rybak, Nikkie de Jager, Laura Tesoro nebo Jérémie Makiese, nejvíce zaujaly Gala Dragot (146 bodů) a Chérine (145 bodů). Favoritem diváckého hlasování se stali The Starlings (183 bodů), které ale porota umístila až na páté místo. Z této neshody tedy nakonec profitoval právě Gustaph, který od poroty získal pomyslnou bronzovou a od diváků stříbrnou medaili.

Dvaačtyřicetiletý Gustaph, vlastním jménem Steff Caers, se hudbě věnuje již přes dvacet let a za tu dobu se Eurovize zúčastnil již dvakrát jako hlasový doprovod belgických reprezentantů Sennek a Hooverphonic. Zpěvák svou vlastní eurovizní písničku Because of You označil za klubovou hymnu, která oslavuje radost z toho být sám sebou, a během skládání se nechal inspirovat vlastními zkušenostmi jako člen LGBT+ komunity.

Ohodnoťte píseň Gustapha – Because of You

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..