Novinky

Nizozemsko odhalilo své reprezentanty pro Liverpool

Stali se jimi Mia Nicolai a Dion Cooper!

Interní volba eurovizních zástupců se pro Nizozemsko v posledních deseti letech stala tradicí. Nadcházející ročník není výjimkou a národní vysílatel AVROTROS představil dvojici hudebníků, kteří se svou písní vystoupí na stagi Liverpool Areny. Jejich jména zní Mia Nicolai a Dion Cooper. Pojďme si teď oba umělce společně krátce představit.

Amsterdamská rodačka Mia Nicolai svou hudební kariéru zahájila v roce 2018 vydáním cover verze písně At Last od Glenna Millera. O dva roky později zveřejnila dva vlastní singly s názvy Set Me Free a Mutual Needs, na které následně navázala skladbami People Pleaser a Dream Go. Jejím hlavním zdrojem inspirace je legenda David Bowie.

Osmadvacetiletý muzikant Dion Cooper, který se v roce 2015 objevil v nizozemské verzi pěvecké soutěže The Voice, už stihl vydat EP Too Young Too Dumb o šesti písních a několik singlů, ten nejnovější nese název Blue Jeans. Jeho tvorbu ovlivňují umělci jako Beatles nebo Jimi Hendrix.

V nizozemské volbě reprezentantů mají prsty Duncan Laurence, vítěz Eurovize 2019, a jeho partner Jordan Garfield, kteří Miu a Diona přivedli dohromady. Všichni čtyři se zároveň stali autory soutěžní písničky, která byla z množství zaslaných počinů s přehledem vybrána porotou. O výsledném produktu i datu jeho zveřejnění se prozatím mlčí, tvůrci prý mají ale v plánu sdílet s evropskými diváky pozitivní energii a předat jim emoci.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..