PODCAST - Eurovizní pokec

Eurovizní pokec: Lake Malawi sjíždí osmdesátkovou vlnu a Chanel zpívá španělským fotbalistům

V druhém díle podcastu Eurovizní pokec na Vás čekají dva updaty národních kol, jeden nový reprezentant a nová hudba od Chanel, Lake Malawi a Rosy Linn. Podcast Eurovizní pokec si můžete přehrát níže nebo na následujících platformách: Spotify, Apple podcasts a Anchor.

0:45 – Česká delegace spustila přihlašování do národního kola ESCZ 2023. Do národního kola mohou jednotliví zájemci přihlásit své písně nejpozději do 8. prosince 2022. Pravidla jsou pro tento rok stejná. Píseň tedy nesmí být zveřejněna a jakkoli prezentována před 1. zářím 2022. Zůstává také požadavek na národnost.

2:11 – Známe dalšího reprezentanta pro Liverpool 2023. Stali se jimi Mia Nicolai a Dion Cooper z Nizozemska. Jejich talentu a potenciálu si všiml vítěz Eurovision Song Contest 2019 Duncan Laurence a skladatel Jordan Garfield. Společně všichni čtyři složili píseň, která byla jednomyslně vybrána jako reprezentační skladba Nizozemska.

4:22 – Rakousko zvolí svého reprezentanta interně. Informace o interní volbě uveřejnil ve svém článku zpravodajský portál Kleine Zeitung. ORF má již předvybráno 15 umělců, kteří byli pozváni na interní živé castingy. O jejich osudu bude rozhodovat porota složená z 25 členů. Zajímavé je složení poroty. Členy mají být rakouští i mezinárodní hudební experti a přizváni mají být i členové několik eurovizních fanklubů.

5:38 – HLAVNÍ TÉMA – Jelikož nás hlavní eurovizní sezóna teprve čeká, pojďme se dnes společně podívat na novinky interpretů, kteří už soutěží Eurovision Song Contest prošli. Představíme si tak novou desku Lake Malawi, nový singl Chanel a také pokračování úspěchu zpěvačky Rosy Linn.

  • Česká kapela Lake Malawi, která reprezentovala Českou republiku na Eurovision Song Contest 2019 v Tel Avivu, vydává novou desku The Great Video Game Crush.

  • Z italského Turína přivezla nejlepší výsledek pro Španělsko od roku 1995. Od letošní bronzové zpěvačky Chanel fanoušci očekávali dlouho novou hudbu a nyní, po několika měsících od soutěže, vydává singl Toke.

  • Rosa Linn momentálně dělá vše proto, aby úspěch ještě znásobila. Proto aktuálně vydává italskou verzi skladby Snap na znamení toho, že se úspěch zpěvačky zrodil právě v italském Turíně.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..