Novinky

Eurovize 2023 se uskuteční v Glasgow nebo v Liverpoolu

BBC zveřejnila, že pouze tato dvojice měst zůstala ve hře o pořádání nadcházejícího ročníku Eurovize.

V polovině srpna byla představena sedmička měst, které mohly příští rok v květnu pořádat Eurovizi. O nich jsme vás informovali v samostatném článku. Téměř o měsíc a půl později jsme nyní téměř u cíle tohoto virtuálního závodu o pořádání Eurovize. Ze hry bylo vyřazeno pět měst a nyní je tak již jisté, že budeme cestovat buď do skotského Glasgow nebo do anglického Liverpoolu. Nyní komise složená ze zástupců pořadatelské televize BBC a EBU navštíví obě města a v dalších týdnech bychom měli znát konečný verdikt.

Tato dvojice měst je pro některé fanoušky překvapením. Mnozí totiž byli i navzdory kurzům sázkových kanceláří přesvědčeni o tom, že by BBC nesvěřila pořádání Eurovize do Skotska, když právě Skotsko požadovalo nezávislost od Spojeného království, a také chtěli zůstat součástí Evropské unie. Pokud sledujete vítězku Eurovize 2018 Nettu z Izraele, tak jste nejspíše zaregistrovali, jak se jí nedaří předpovídat, kde se následující Eurovize bude konat. Od svého vítězství v roce 2018 totiž zvala fanoušky do Jeruzaléma, Amsterdamu, Říma a nyní Manchesteru. V budoucnu pak raději tvrzení této zpěvačky berme z velkou rezervou.

Zatímco Liverpool se nachází v Anglii a pochází odtud mnoho celosvětově známých hvězd hudební scény, skotské Glasgow nabízí široké rozpětí od středověku až po moderní současnost a také OVO Hydro arénu, kterou jsme mohli vidět ve filmu Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga. Tam však zastupovala arénu v Edinburghu, kde se filmová Eurovize konala.

Mezi který tábor příznivců patříte vy? Myslíte si, že pojedeme do Glasgow nebo spíše do Liverpoolu?

Které město by podle vás mělo pořádat Eurovizi 2023?
  • Glasgow 60%, 28 hlasů
    28 hlasů 60%
    28 hlasů - 60% všech hlasů
  • Liverpool 40%, 19 hlasů
    19 hlasů 40%
    19 hlasů - 40% všech hlasů
Celkově hlasů: 47
28. 9. 2022 - 28. 11. 2022
Hlasování ukončeno !

Jeden myslel na “Eurovize 2023 se uskuteční v Glasgow nebo v Liverpoolu

  • Ještě jestli se bude Česko účastnit…zatím ticho po pěšině.

    Reagovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..