NovinkyReprezentanti

Noa Kirel je první potvrzenou reprezentantkou pro Eurovizi 2023

Ve Spojeném království bude reprezentovat Izrael.

 

Izraelská televize KAN se oproti minulému roku letos rozhodla dát přednost interní volbě, při které desetičlenná porota vybírala z momentálně nejpopulárnějších izraelských hvězd. Jejich volba padla právě na Nou Kirel, která dnes ráno na tiskové konferenci potvrdila, že pozvání reprezentovat svou zemi na Eurovizi 2023 přijala. Izraelská televize nám své plány na vyslání této zpěvačky nečekaně představila už na začátku července, kdy byla Noa Kirel oficiálně oznámena jejich reprezentantkou. Zanedlouho poté se ovšem zpěvačka nechala slyšet, že o reprezentaci pouze přemýšlí a že izraelskému vysílateli žádné potvrzení nedala.

Jedenadvacetiletá Noa Kirel je momentálně jedním z nejpopulárnějších izraelských interpretů. Její tvorba se pohybuje hlavně mezi hip-hopem a electro-popem. Na svém kontě má několik hitů především v angličtině. Její písně Thought about That a Bad Little Thing mají na YouTube přes 30 milionů shlédnutí. Od roku 2017 vyhrála Noa každý rok cenu MTV pro nejlepšího izraelského umělce a minulý rok vystoupila jako host na soutěži Miss Universe.

Izrael je letos tedy vůbec první zemí, která zvolila svého reprezentanta. Na zveřejnění prvního jména většinou každou sezonu musíme čekat do podzimu, kdy se této příležitosti v posledních letech chopila Belgie. Začátek srpna je tedy pro oznámení prvního jména poměrně nezvyklý.

Způsob volby písně pro Nou Kirel zůstává izraelskou televizí tajen, sama zpěvačka ovšem potvrdila, že se chce na reprezentaci podílet co nejvíce, od napsání textu až po samotný staging.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..