JESCNovinky

Česko se nezúčastní dětské Eurovize 2022

Ani v letošním roce neuvidíme českého zástupce na dětské Eurovizi v arménském Jerevanu.

Každý rok se řeší otázka účasti či neúčasti na Eurovizi z různých zemí, které se jí aktuálně neúčastní. A nejinak je tomu v případě dětské Eurovize. Při prvním ročníku Junior Eurovision se jí zúčastnilo 16 zemí, o rok později dokonce 18, ale pak počet účastníků kolísal mezi 18 a 12 až v roce 2018 dosáhla tahle mladší odnož Eurovize svého dosavadního maxima 20 účastníků. V roce 2019 to pak bylo 19, ale přišla koronavirová epidemie a online ročníku 2020 se tak účastnilo pouze 12 států, i když se nikam necestovalo a vše probíhalo online pomocí live-on-tape nahrávek. V minulém roce se však v prosinci do Paříže sjelo opět 19 států a nyní tak je otázkou, kolik reprezentantů uvidíme tento prosinec v arménském Jerevanu?

Jisté je to, že českého zástupce budeme hledat marně. Ani v letošním roce se tak Česko k této dětské soutěži nepřidá. Dnes o tom informoval Ahmad Halloun na svém Twitteru. Ahmad v posledních dvou letech spolupracuje s českou eurovizní delegací a mohl takto odpovědět na dotazy zahraničních novinářů ohledně naší účasti na dětské Eurovizi 2022. Toto potvrzení neúčasti není vzhledem ke zprávám ohledně úsporných škrtů v České televizi nijak překvapivé. I tak ale můžeme doufat, že i my někdy v budoucnu budeme moci našemu českému reprezentantovi na dětské Eurovizi držet palce.

Pokud ale patříte mezi fanoušky dětské Eurovize, můžete se těšit na tyto státy, které dosud oficiálně potvrdily svou účast:

  • Arménie (pořadatelská země)
  • Bulharsko
  • Francie
  • Gruzie
  • Irsko
  • Nizozemsko
  • Polsko
  • Portugalsko
  • Španělsko

Během léta a začátkem podzimu ale určitě uslyšíme i z dalších zemí potvrzení či vyvrácení jejich účasti v Jerevanu. Některé země jako například Gruzie nebo Nizozemsko mají již dokonce rozběhnuté své národní výběry a o jejich výsledcích vás budeme v průběhu následujících měsíců také informovat.

Jaký máte názor na dětskou Eurovizi? Sledujete ji? Pokud ano, máte nějakou svou oblíbenou zemi? Podělte se s námi v komentářích o vaše názory!

2 komentáře: „Česko se nezúčastní dětské Eurovize 2022

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..