Na místěTurín 2022

Předpovědi druhého semifinále Eurovize 2022

Kdo nejspíše postoupí dnes večer do sobotního finále Eurovize 2022?

Vždy den před přímým přenosem semifinále či finále Eurovize se koná tzv. jury show, tedy přenos, který je vysílán pouze do jednotlivých televizních společností, které jsou členy EBU a účastní se Eurovize. Tam sedí pospolu pětice porotců, která právě během těchto přenosů rozdává své body. O polovině výsledků je tak rozhodnuto již ve středu večer. My se však detailní výsledky dozvíme až v noci ze soboty na neděli, kdy bývají publikovány na oficiálním webu Eurovize. Určitě se jim budeme věnovat posléze v samostatném článku.

Přímo v místě konání Eurovize v Turíně máme našeho šéfredaktora Josefa, který tyto jury show pečlivě sleduje. Zbytek našeho redaktorského týmu letos hlídá dění v zákulisí Eurovize pouze v rámci online press centra či dostupných záznamů ze zkoušek. Pojďte se tedy podívat, kdo by prošel do sobotního finále podle našich reportérů.

Tentokrát panuje 100% shoda u šesti států – Srbsko, Austrálie, Estonsko, Polsko, Švédsko a Česko. Dále máme Ázerbájdžán a Kypr, které na postup tipuje 6 ze 7 redaktorů. Po čtyřech tipech si od nás odnáší rovnou trojice zemí – Finsko, Izrael a San Marino. Pomyslnou 12. příčku podle množství našich tipů má Rumunsko se třemi tipy a následuje Irsko s jedním tipem na postup. Mezi našimi tipy se tentokrát ani jednou neobjevila tato pětice účastníků druhého semifinále – Malta, Gruzie, Severní Makedonie, Černá Hora a Belgie. Jak jsme ale mohli vidět v úterý, přichází různá nečekaná překvapení, takže se může stát opravdu cokoliv a i někdo z téhle pětice se možná do sobotního finále přeci jenom dostane.

Ještě se podíváme, jak byl náš tým úspěšný s předpověďmi prvního semifinále. V podstatě jsme se rozdělili na dva tábory. Zatímco Honza, Josef, Daniel a Ondřej trefili správně 8/10 postupujících, Dominik, Pavel a Vladimír se musí spokojit se 7/10 správnými tipy. Celkově tak lze říci, že úspěšnost našich předpovědí je relativně přesná. Nikdo z nás netipoval na postup Island, naopak všichni očekávali postup Albánie, který se nekonal. Švýcarsko na postup tipoval pouze Josef, Litvu pak čtyři z nás. Před finálovým večerem se podíváme na to, jak dobře jsme trefili postupující z druhého semifinále.

Souhlasíte s volbou našich reportérů? Myslíte si, že se bude výsledek zítra večer shodovat s našimi předpověďmi?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..