Národní kola

DNES: Třetí semifinále Melodifestivalen 2022

Švédské národní kolo pokračuje třetím semifinále ze stockholmské Avicii Arény.

Jedno z nejsledovanějších národních kol se tento rok dočkalo některých změn týkajících se zejména hlasování a vyhlašování výsledků, o kterém jsme psali zde. Každou únorovou sobotu uvidíme jedno semifinále, v nichž se vždy představí sedm soutěžících, kteří zabojují o dvě postupová místa přímo do finále. Interpreti, kteří se umístí na třetím a čtvrtém místě, budou muset na svoji šanci postupu do finále počkat až do 5. března, kdy se navzájem utkají v rámci dvou „mini-semifinále“. Z tohoto přenosu vzejde poslední čtveřice finalistů a budeme tak znát kompletní dvanáctku, kterou uvidíme ve finále 12. března. Všemi letošními přenosy nás provede zpěvák, skladatel, herec a model v jedné osobě – Oscar Zia.

Soutěžícími třetího semifinále jsou:

  1. Cazzi Opeia – I Can’t Get Enough
  2. Lancelot – Lyckligt slut
  3. Lisa Miskovsky – Best to Come
  4. Tribe Friday Shut Me Up
  5. Faith Kakembo – Freedom
  6. Linda Bengtzing – Fyrfaldigt hurra!
  7. Anders Bagge – Bigger Than the Universe
Soutěžící třetího semifinále Melodifestivalen 2022

Největšími favority na postup z dnešního semifinále jsou Anders Bagge s písní Bigger Than the Universe a také zpěvák Lancelot se skladbou Lyckligt slut. Od ostatních soutěžících se přímý postup moc neočekává, ale do druhé šance se může probojovat například někdo z trojice Cazzi Opeia, Faith Kakembo nebo Lisa Miskovsky.

Již nyní jsou k dispozici minutové ukázky všech skladeb. Rovněž se můžete podívat na půlminutové ukázky všech sedmi vystoupení ze zkoušek zde.

Přímý přenos  sledujte dnes ve 20:00 SEČ přímo na webu švédské televize svtplay.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..