Národní kolaNovinky

Markéta Irglová bude soutěžit v islandském národním kole Söngvakeppnin 2022

Dnes na web unikl seznam interpretů i jejich soutěžních písní. Oficiálně bude vše představeno v sobotu večer.

V pátek se na zahraničním webu EurovisionFun objevily informace o seznamu interpretů islandského národního kola Söngvakeppnin 2022. Společně se jmény interpretů unikly také soutěžní písně. Stejně jako jsme si zvykli v minulých letech, tak v semifinále písně musí zaznít v islandštině, ale ve finále si interpret může vybrat, jestli zvolí verzi islandskou či anglickou. A právě mezi devíti interprety najdeme i jméno v Česku velmi známé – Markéta Irglová. Říkáte si, že jsme zmínili špatný počet interpretů? Není tomu tak. Interpretů je na Islandu letos opravdu jen devět, ale písní je celkem deset, tedy jeden ze semifinalistů bude mít nejspíše v islandském národním kole písně rovnou dvě. Vše se definitivně dozvíme v sobotu večer i s přiřazením

Kdo by se měl objevit v islandském národním kole Söngvakeppnin 2022?

  • Haffi Haff
  • Hanna Mia & The Astrotourists
  • Suncity & Sanna
  • Katla
  • Markéta Irglová
  • Reykjavikurdaetur
  • Stefán Óli
  • Stefanía Svavarsdottir
  • Amarosis

Na záběru z instagramového profilu esc_news_ můžete vidět také oficiální fotografie interpretů k islandskému národnímu kolu Söngvakeppnin 2022. Pokud si pamatujete předchozí ročníky, tak určitě poznáváte pro Island tradiční barevné schéma.

Kdybyste nechtěli čekat do sobotního večera na oficiální představení písní, všechny uniklé soutěžní písně z Islandu najdete na webu EurovisionFun. Ačkoliv jsou písně uvedené pouze s názvy beze jmen interpretů, podařilo se nám identifikovat, která dvojice písní patří Markétě Irglové. V semifinále Markéta zazpívá píseň Mögulegt, která v případě postupu do finále zazní i v angličtině jako Possible.

Pokud jste dočetli až sem a stále se divíte, jak je možné, aby Češka reprezentovala Island na Eurovizi nebo se pouze účastnila islandského národního kola, tak vězte, že od roku 2020 má Markéta islandské občanství. Od roku 2013 totiž trvale žije na Islandu se svým přítelem Sturlou Miem Thorissonem, za kterého se na podzim 2019 provdala a společně mají jednu dceru a dva syny. Ačkoliv je účast někoho z Česka v cizím národním kole na Eurovizi věcí výjimečnou, Markéta není první, komu se to podařilo. Tím byl v roce 2020 Albert Černý, který skončil na druhém místě v polském národním kole Krajowe Eliminacje.

Jak se vám líbí Markétina píseň? Myslíte si, že má jakožto Čechoislanďanka šanci uspět v tamějším národním kole?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..