Národní kola

DNES: Čtvrté semifinále norské MGP 2022

Čeká nás tak již poslední semifinálový večer.

Letošní Melodi Grand Prix nabízí 4 semifinálová kola, jednu „poslední šanci“ a velké finále, které je na programu v sobotu 19. února. Dnes večer nás čeká čtvrté semifinále, v rámci kterého se též můžeme těšit na představení jednoho z automatických finalistů. Pokud vás zajímá celková soupiska účastníků norské MGP 2022 nebo si chcete připomenout to nejdůležitější z úvodní tiskové konference, podívejte se na náš úvodní článek.

Stejně jako v předchozích letech, i tentokrát se semifinálový přenos skládá ze dvou úvodních duelů, jejichž vítězové se poté utkají v závěrečném „zlatém duelu“. Vítěz zlatého duelu postupuje rovnou do finálového klání, tři neúspěšní semifinalisté pak mohou spoléhat už jen na úspěch v „Poslední šanci“. Na rozdíl od předchozích ročníků se na začátku každého semifinále již nebude losovat složení duelů. O jejich rozdělení bude rozhodnuto už předem.

Takto vypadá složení duelů dnešního druhého semifinále MGP 2022:

O výsledcích všech duelů, a vlastně celého MGP, budou opět rozhodovat čistě hlasy televizních diváků. Bookmakeři, kteří dosud správně neodhladli ani jedno semifinále, nejvíce věří Marii Mohn s písní Fly, ta se již v akustické verzi pochlubila silným hlasem a možná je dnes ten správný den, kdy vítěze bookmakeři konečně uhodnou. Bez šance ale jistě není ani Sofie s písní Made of Glass.

Během večera se představí i jeden automatický finalista. Už minulý týden se mělo představit favorizované duo Subwoolfer s taneční písní Give That Woolf a Banana. Kvůli pozitivnímu testu z minulého týdne však dvojice vystoupí až nyní. Částečně se tak během dnešního večera přesvědčíme, zda jsou Subwoolfer favoritem celého MGP právem.

Z důvodu obnovených proticovidových opatření, která jsou v Norsku přísnější než v ostatních severských zemích, budou semifinálová kola probíhat v hale H3 v norském Fornebu bez přítomnosti publika. Už nyní je však potvrzeno, že finále, které proběhne za dva týdny, konečně proběhne za přítomnosti živého publika. I Norsko se totiž přidává k zemím, které ukončují platnost proticovidových restrikcí. Letošním MGP nás provede trojice ve složení Annika MomrakMikkel Niva a osvědčený matador Kåre Magnus Bergh.

Přímý přenos dnešního semifinále MGP 2022 začíná v 19:50 SEČ a živě jej budete moci sledovat zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..