ESCZ 2022Národní kolaNovinkyReprezentanti

Vítězem ESCZ 2022 jsou WE ARE DOMI

Česko bude na Eurovizi 2022 reprezentovat skupina WE ARE DOMI s písní Lights Off!

Po více než týdnu hlasování jsme poznali vítěze a nového reprezentanta Česka na Eurovizi 2022 v italském Turíně. Výsledky vzešly z kombinace hlasování odborné poroty složené z bývalých eurovizních interpretů (50 %), hlasování českých fanoušků (25 %) a zahraničních fanoušků (25 %). Vítěz pojede v květnu do Turína bojovat v jednom ze dvou semifinále o postup do velkého sobotního finále 14. května 2022. O tom, v jakém semifinále bude Česko soutěžit, se rozhodne na slavnostním losování na přelomu ledna a února.

Po součtu všech bodů se z celkové výhry nakonec můžou radovat WE ARE DOMI. Ti na 66. ročníku Eurovision Song Contest představí svou píseň s názvem Lights Off.

Výsledky hlasování mezinárodní poroty:

  1. We Are DomiLights Off (120 / 12 bodů)
  2. Elis MrazImma Be (92 / 10 bodů)
  3. ANNABELLERunning Out of F* Time (84 / 8 bodů)
  4. GIUDIJezinky (69 / 6 bodů)
  5. SkywalkerWay Down (69 / 6 bodů)
  6. The ValentinesStay or Go (57 / 4 body)
  7. Emma Smetana & Jordan HajBy Now (49 / 3 body)

Výsledky hlasování českých fanoušků:

  1. Emma Smetana & Jordan HajBy Now
  2. Elis MrazImma Be
  3. GIUDIJezinky
  4. We Are DomiLights Off
  5. SkywalkerWay Down
  6. ANNABELLERunning Out of F* Time
  7. The ValentinesStay or Go

Výsledky hlasování mezinárodních fanoušků:

  1. We Are DomiLights Off
  2. GIUDIJezinky
  3. SkywalkerWay Down
  4. Emma Smetana & Jordan HajBy Now
  5. Elis MrazImma Be
  6. ANNABELLERunning Out of F* Time
  7. The ValentinesStay or Go

Celkové výsledky:

  1. We Are DomiLights Off (21 bodů)
  2. Elis MrazImma Be (17 bodů)
  3. GIUDIJezinky (15 bodů)
  4. Emma Smetana & Jordan HajBy Now (12 bodů)
  5. SkywalkerWay Down (12 bodů)
  6. ANNABELLERunning Out of F* Time (11 bodů)
  7. The ValentinesStay or Go (6 bodů)

Skupina We Are Domi je česko-norské trio v čele se zpěvačkou Dominikou Haškovou, dcerou slavného českého hokejisty Dominika Haška. Dominika se se svými hudebními kolegy Casperem Hatlestadem a Benjaminem Rekstadem poprvé potkala v britském Leedsu. Seznámili se na tamější vysoké škole a od roku 2018 tvoří muzikantské uskupení. Zařazují se do žánru elektro-popu, který obohacuje severský vliv obou pánských kolegů.

Dominika Hašková je šestadvacetiletá zpěvačka, která se narodila v Buffalu ve Spojených státech amerických. Později se se svým starším bratrem z důvodu otcova sportovního působení přestěhovala do Detroitu. Zpěvu se začala věnovat už v Americe. V roce 2010 se zúčastnila soutěže Československo má talent. V posledních letech studovala v Anglii, nyní se ale vrátila do Česka i s celou svou kapelou. Dominika totiž touží po koncertech, které v naší zemi částečně mohou probíhat i přes pandemická opatření.

Kapela v čele s Dominikou se inspiruje například umělci, jako jsou Sigrid nebo Dua Lipa. Hudební trio by rádo prorazilo kromě české scény také v Německu a ve Velké Británii. Koneckonců, na Leeds College of Music její muzikální kariéra započala. Domi již v minulosti vydala hity jako Let Me Follow nebo Someone New. Na videoklipech se skupinou We Are Domi často spolupracuje režisér Ruy Okamura.

Jak jste spokojeni s vítězem ESCZ 2022?

23 komentářů: „Vítězem ESCZ 2022 jsou WE ARE DOMI

  • Všichni naši letošní adepti měli něco do sebe, ale řekla bych, že Domi je nejlepší, co jsme do Eurovize kdy poslali, zkrátka sázka na jistotu, že se dostane aspoň so finále. Držím palce!!!!
    Video s Emou a Jordanem je až podbízivě a přeslazeně krásné a Jezinki nejspíš kvalita, ale ne pro širší okruh posluchačstva, jen pro náročné. To by byl asi experiment jako loni s Benem.
    Domi je taková civilnější.

    Reagovat
  • We are Domi jsem fandil, takže mě jejich výhra těsí. Nebudu podléhat iluzi, že ČR vyslala na ESC do Turína něco, co jí v roce 2023 přinese privilegium pořadatelství. Postup do finále a ona pověstná levá strana výsledkové tabule budou něco, za co budeme snad moci být rádi.
    Co je ovšem podle mého důležité, je to, že formát ESCZ jako online event naráží na svoje limity a jakkoliv prezentuje ČR jako účastníka ESC jakžtakž dobře navenek, tak prezentace ESC v rámci ČR s ESCZ je skoro nemožná. A chce-li ČT do budoucna mít víc úspěchů a mít víc příhlášených, dobrých songů, tak se bez změny a postupu „dál“ neobejde.
    Co se poroty týče, osobně jsem pro zachování současných tří sad známek, snad bych je jen rozdělil na 1/3 každé a hlavně: porotců/porotkyň musí být více a nejen z řad bývalých účastníků ESC.

    Reagovat
  • Abych byla upřímná, mě nejvíce oslovila GIUDI (také jsem pro ní hlasovala). A nejde o to, jestli Jezinky byly výhení píseň, spíš byly tou písní na kterou se jen tak nezapomene. Která ve vás zanechá určitý pocit.
    Realisticky – v jednu chvíli nám bude představeno x písní jedna za druhou. A We Are Domi se v tom chumlu jednoduše ztratí. Lights Off je taková ta píseň, na kterou si lidi rádi zaskákají protože má rytmus, ale volit pro ní nikdo aktivně nebude, protože pro ni určitě bude volit někdo jiný…
    Když jsem poprvé viděla náš výběr interpretů, moje myšlenka byla, že žádný z nich vyloženě neurazí, ale GIUDI alespoň osloví. I kdyby to mělo být prosté: „Co to, k čertu, je?“. A i tato jednoduchá reakce už něco znamená.
    Je to škoda, ale na druhou stranu – minulý rok s Bennym Cristo…??? Vážně jsem začala uvažovat, jestli Bennyho fanoušci mají všichni tak tunelové myšlení, že pro něj hlasují aniž by se i jen zajímali, jestli tam není jiný reprezentant, který by (třeba) mohl mít lepší skladbu. Takže raději snesu výsledek po hlasování i ze zahraničí, než aby nás příští rok reprezentovala například paní Bagárová, jenom proto, že je „známá“.

    Reagovat
  • Tak určitě to není žádná tragédie. Radši bych letos zkusil Giudi, ale Lights Off jsem považoval za druhého favorita. Nicméně také sdílím mírné obavy vyřčené Grobianem. Určitě takhle nevypadá vítězná píseň ESC, takže O2 arénu není třeba na květen 2023 zabukovat. Úspěchem bude postup do finále, ale nečekám nějaké vysoké umístění. Je to takovým průměr, ale rozhodně jsem daleko daleko spokojenější než loni u Bena. Nejsem nadšený, ale v žádném případě nejsem nespokojený. Je to solidní reprezentant. Nicméně nějaké pořádné bomby jsme se ani letos nedočkali. Snad příští rok.

    Reagovat
  • Ach jo. Za mě je to bohužel vítěz, kterého jsem si přál úplně nejmíň, takže to budu muset nějakou dobu vstřebávat. V mých uších je Lights Off generický scandipop bez chuti a zápachu, který zní úplně stejně jako jakákoli jiná EDM písnička odkudkoli, před dvaceti lety nebo za dvacet let. Neurazí, nenadchne, jak se říká. Nějaké body jistě získá, ale říkám si k čemu to vlastně bude, když takových zaměnitelných songů je všude po Evropě za korunu kornout? Kdybych chtěl být křečovitě pozitivní, jsem ochoten uznat, že Dominika má nepochybně hlas jako zvon a dokonce připustit, že asi na dvě a půl vteřiny mě vytrhlo z apatie, jak jeden z jejích norských kolegů hraje na kytaru jako na cello, ale to je asi tak všechno, co k tomu mám. Takže tentokrát bohužel jen vlažně gratuluji vítězům a z hloubi svého zlomeného srdce vyjadřuji soustrast poraženým, kteří mě přes různé dílčí výhrady všichni do jednoho oslovili víc. Fňuk. 😢

    Každoroční zmatečnou komunikaci a nepřipravenost ESCZ teamu kolem vyhlášení snad ani nebudu komentovat. Na to by se nejlépe hodil ten obehraný gif s hromadným facepalmem z Bláznivé střely 33 a 1/3. 🤦‍♂️

    Reagovat
  • Jsem naprosto spokojená. Mají na dobré umístění po všech stránkách. Skvělý a chytlavý song, zpěv na živo bezvadný, to samé vystoupení a atmosféra. V rozhovorech jsou přirození, na nic si nehrajou, dobře se vyjadřují a angličtinu mají perfektní. Tak jim moc držím palce🤞

    Reagovat
  • Gratuluji a přeji hodně štěstí. Vždycky jsem moc rád, když tam posíláme něco, čemu dokážu od srdce fandit. Přál jsem si Giudi, ale celou dobu jsem říkal, že pokud ne ona, tak si přeji We Are Domi, takže jsem velmi spokojený. Hlavně je super, že se na prvním místu shodli porota i zahraniční fanoušci. To je moc důležité.

    Reagovat
    • Doufejme, že nám do SF nalosují co nejvíce severských zemí 🙂

      Reagovat
    • Konečně jsem spokojený po letech s českým výběrem. Je dobré zapojení zahraniční poroty i fanoušků, protože Češi jsou evidentně ovlivněni hlavně slávou interpretů na domácí scéně viz. Benny Cristo, letos Emma a za nima hned Elis. We are Domi jsou extrémně nedoceněná skupina, která má v zásobě už několik skvělých songů. Doufám že v soutěži uspějí a prorazí nejen na domácí scéně. Giudi by sice přinesla něco originálního, ale k čemu by to bylo, když její song nemá potřebnou gradaci a vyvrcholení a člověk se jim začne nudit po 30s. Jediný song který se dá poslouchat opakovaně a baví je právě Lights off. Bude to fungovat i v klubech a dostaneme hlasy od severských zemí. Jsem rád že to takhle dopadlo.

      Reagovat
      • Vystihl si to přesně, taky jsem ráda, že nám ten výsledek takhle dopadl díky zahraniční porotě a hlasech z venku, jinak kdyby bylo na Češích, pošlou tam Emmu a Jordana, to by bylo nemlich stejný jako s Bennym loni. Ikdyž to nejsou určitě špatní interpreti, na dobrý umístění by to nebylo ani náhodou. Guidi je originální a má to vizuálně i umělecky zmáklý, ale přesně jak píšeš, píseň nemá bohužel gradaci ani vyvrcholení, není to taková bomba, jako z toho někdo dělal. Měla by na produkci a tvorbě songu zamakat a přihlásit se příští rok s novou, lépe vytvořenou, budeme určitě rádi.
        Lights off je za mě jediná píseň z toho výběru, (kterej jinak nebyl vcelku vůbec špatnej), krerá z toho sama o sobě může velice úspěšně vyčnívat mezi ostatními 40ti songy ze zahraničí. Dokonce mám z ní a z celého tria intetpretů tak dobrej pocit po všech stránkách (song je skvěle vyprodukován, life zpěv a vystoupení, atmosféra, přirozenost v rozhovorech a současně schopnost zaujmout diváky, nenabubřelost oproti jiné interpretce -Annabell, angličtina perfektní…, zkrátka jsou jako jediní ready), že věřím a doufám v naše vůbec nejlepší umístění na Eurovozi. Takže TOP 5🙏🔥

        Reagovat
  • Dalo se to celkem čekat – ale i tak dobrý výběr. Alespoň má píseň podporu jak poroty, tak zahraničních fandů.
    Gratulace!

    Reagovat
  • Moc bych se neradoval. Zní to jako cesta v čase – tohle bylo populární před 10 a víc lety. Normální taneční odrhovačka, která se do května omrzí. Bude zázrak s tímhle postoupit do finále. Hrůza

    Reagovat
  • No, asi to byla safest choice, do finále by tenhle song projít s dobrým running order rozhodně měl, i tak jsem ale trochu zklamaný, protože něco jako Jezinky už v českém NF asi nikdy neuvidíme :/.
    Nicméně s tím, kolik porotců bylo ze severských zemí, kde EDM frčí, se už podle jury dal očekávat konečný výsledek, ale doufal jsem, že aspoň třeba Mikolas nebo Albert Černý se v porotě objeví.

    Reagovat
    • S Mikolasem nebo Albertem už by to nebyla zahraniční porota. Navíc Kryštof Šámal je v posledních dvou letech souběžně šéfem české Eurovize a manažerem Lake Malawi, takže by to zavánělo ovlivňováním.

      Reagovat
  • No, když jsem viděl letošní uchazeče za Česko, říkal jsem si, že se mi ani do poslechu skladeb a hlasování nechce. Když jsem se do toho pustil, hned první na seznamu mě naprosto uchvátili. A po srovnání s ostatními to byla moje jasná volba v hlasování. A tak jsem velmi nadšen a překvapen, že opravdu postoupili. Teď jim budu držet palce o moc radši, nebo že bych se vypravil přímo do Turína? Gratulace veliká!

    Reagovat
  • Jsem neskutečně zklamaná. Pořád nějak nerozumím tomu, co má být na té písni jakkoli zajímavého. Holt letos bude ČR v mém žebříčku asi nejníže od doby návratu v roce 2015. 🙁

    Reagovat
  • Anoooo! Lepšie rozhodnutie sa nedalo spraviť! Veľmi sa teším a fandím Česku! 🙂
    Verím v TOP10 výsledok v Turíne, paráda! <3

    Reagovat
  • Parada! Moji favoritkou byla sice Elis a nebo Guidi, ale tohle je porad super vec a posilame skvelou pisen, ktera ma sanci uspet! <33

    Reagovat
  • Gratulujem! Keď som si púšťala piesne ešte pred hlasovaním, túto som ani nedopočuvala. Čo už…

    Reagovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..