ESCZ 2022Národní kola

Představujeme: Skywalker

Jako poslední účastník letošního českého národního kola se představuje hudební skupina Skywalker.

Česká post-hardcorová skupina Skywalker vznikla už v roce 2010 v Praze a skládá se ze čtyř členů. Frontmanem kapely je Honza Kučera (zpěv) a dalšími členy jsou Tom (baskytara), David (kytara, vokály) a Damián (bicí). První roky svého působení se zaměřovali spíše na domácí publikum, kde si získali hlavně příznivce moderní rockovo-metalové hudby. Ve své tvorbě zpracovávají mimo jiné témata týkající se rovnoprávnosti, duševního zdraví nebo třeba veganské a vegetariánské stravy, což je na kapelu tohoto ražení značně neobvyklé.

Během posledních šesti let skupina Skywalker překračovala i tuzemské hranice a koncertovala v několika evropských zemích a například také v Kanadě, Číně nebo Japonsku, díky čemuž si získali široké mezinárodní publikum. Na svém kontě mají již čtyři desky, z nichž nejnovější s názvem Late Eternity byla vydána letos v únoru. Toto album je dle samotné skupiny sondou do pocitů odcizení a osamělosti, které vyvolává individualismus, a to v pozitivním i negativním slova smyslu. Pilotním singlem z tohoto alba je melodický, intenzivní a uřvaný kousek s názvem Charon’s Song.

V národním kole ESCZ2022 soutěží kapela Skywalker se songem Way Down, kterým by chtěli Evropě sdělit, že i když byly poslední dva roky života šílené a lidé se mnohdy uzavírali sami do sebe, nebyli na to vždy sami. Textově se v této písni skupina zaobírá naivní nahou utéct před problémy, před zklamáním, snahou se skrýt za chladnost a zavřít oči. Song je také o tom, jak moc mohou být lidé závislí na druhých když mají dojem, že všechny ty problémy nezvládnou sami. Za vydáním písně stojí i vydavatelství Championship Music, které už 10 let spolupracuje s naším loňským eurovizním reprezentantem Bennym Cristo.

Hudební skupinu Skywalker můžete sledovat například na Facebooku nebo Instagramu.

Videoklip soutěžní písně

Chtěli byste Skywalker vidět na pódiu v italském Turíně? Posílejte hlasy v oficiální aplikaci Eurovision Song Contest nebo na webové stránce ESCZ2022.com! V komentářích nám napište, jak se vám song Way Down líbí a nezapomeňte hlasovat v anketě!

Ohodnoťte píseň Skywalker - Way Down

Ke stažení zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..