ESCArena hodnotí !ESCZ 2022

ESC Arena hodnotí: By Now (Emma & Jordan)

Co říká na píseň By Now posádka našeho webu? Zjistíte právě teď!

Všechny písně českého národního kola ESCZ 2022 ohodnotí redaktoři a editoři webu ESC Arena. Přečtěte si jednotlivá slovní a číselná hodnocení a dejte nám vědět, jak moc s nimi (ne)souhlasíte.

6. Emma Smetana & Jordan Haj – By Now

Josef

Emma Smetana a Jordan Haj jsou zajímavým úkazem na české hudební scéně. Tenhle pár na jevišti funguje velmi dobře, jak ostatně předvedli i během svého živého vystoupení s písní By Now. Velké plusové body jsou za bilingvní píseň, kdy Emma využívá své znalosti francouzštiny, což najednou působí jako hlas shůry. Taková intimnost, jakou přináší se svou písní Jordy s Emmou, je skvělá a je to jejich největší výhoda oproti ostatním finalistům. Otázkou jen je, jestli na někoho nebude tahle píseň příliš unylá a raději nepodpoří jinou živější píseň, kterých letošní národní kolo nabízí v podstatě většinu. Stejně tak se ale najdou fanoušci tohoto typu hudby, kteří ji rádi podpoří. Mě tahle píseň vždy potěší a pohladí na duši, především díky již zmíněné francouzštině. A za ni moc děkuji!

Hodnocení: 8

Honza

By Now, píseň, kterou jsem si poprvé poslechl více než týden před jejím potvrzením v národním kole. A nebudu lhát, byla to láska na první poslech. Emma a Jordan navíc mají mezi sebou neuvěřitelnou chemii, která funguje jak ve videoklipu, živém vystoupení tak i třeba v rozhovoru pro náš web. Píseň je velmi kvalitně zkomponována a zároveň dokáže být pěkně vlezlá. A ačkoliv si v hlavě zpívám „by noow, by noow“ snad i ve spánku, vůbec mi to nevadí. Duet nebude favoritem mezi zahraničními hardcore eurovizními fanoušky, vlastně netuším proč, já ale pevně doufám, že v celkovém součtu by to na vítězství v ESCZ s podporou porot mohlo nakonec stačit! Můj hlas již mají.

Hodnocení: 10

Pavel

Emma Smetana a Jordan Haj se stali mými favority okamžitě po zveřejnění finalistů českého národního ESCZ. O jejich účasti se spekulovalo již předem a píseň By Now jsem si zamiloval s předstihem. Oba hudebníci disponují krásnými hlasy, které umí ve správnou chvíli správně použít. Instrumentální podklad je krásný ve své jednoduchosti a zajímavý originálními rytmickými prvky. Spolu s jiskřivou energií proudící mezi oběma partnery vytváří tato kombinace jedinečné číslo hodné evropské hudební scény. Čeho se obávám, jsou zahraniční fanoušci, které Emma s Jordanem příliš nebaví. Českým fanouškům však věřím a svůj hlas jsem již odeslal. Teď již nezbývá než držet palce!

Hodnocení: 10

Vladimír

Skladba By Now se velice hezky poslouchá a i na její představitele se dobře kouká. Celá jejich prezentace působí dosti světově a nemám pochyb o tom, že by celou Eurovizní cestu s přehledem zvládli a ještě se stali miláčky diváků a novinářů. Nejsem si však úplně jistý, jestli už song trochu nesklouzává do lehkého stereotypu a jestli by na Eurovizní stagi mezi tvrdou konkurencí dostatečně vyniknul. Ačkoli se jedná o velmi podařenou píseň, tipoval bych, že letošního vítěze budeme muset hledat jinde.

Hodnocení: 6,5

Daniel

Skladba By Now se mi po žebříčku postupně posouvá vzhůru. Přece jenom z ní mám ale celkem smíšené pocity. Refrén je za mě jeden z těch nejpovedenějších z národního kola, jiné sloky mě na druhou stranu tolik nezaujaly. Plusem je text, za kterým stojí inspirativní myšlenka, píseň je také velmi umělecká a originální. Nejsem si ale jistý, zda má toto vystoupení dostatečnou sílu na to, aby se zařadilo mezi ta tišší a komornější, kterým se podařilo výrazněji uspět na Eurovizi jako třeba v případě slovinského dua zalagasper. Možná chybí ono slovy těžko vysvětlitelné „kouzlo“.

Hodnocení: 7,5

Ondra

Tak Jordana a Emmu jsem v národním kole upřímně vůbec nečekal. Jejich tvorba mě do teď v podstatě míjela, a pokud by se nepřihlásili do výběru, tak by to tak nejspíš i zůstalo. By Now neurazí, ale podle mě zároveň nepřináší vůbec nic nového. Píseň jako taková na mě působí velmi průměrně a místy se mi zdá, že Jordanova specifická barva hlasu trochu kazí celkový dojem ze songu. Upřímně doufám, že popularita tohoto dua nepromluví do výsledků podobně jako v případě Kemamy a tentokrát sáhneme po něčem konkurenceschopnějším.

Hodnocení: 6,5

Celkové hodnocení pro By Now: 8,08

3 komentáře: „ESC Arena hodnotí: By Now (Emma & Jordan)

  • Mě osobně píseň nenadchla – jednak zní jako více písní poslepovaných k sobě (překlad velice nesourodě) a jednak mi vadí Jordanův hlas (ten mi teda vadil už i ve Tváři).

    Reagovat
  • Vy někteří v hodnocení tady píšete, že doufáte, že navzdory zahraničním fanouškům se podaří tenhle song protlačit do eurovize. A já se ptám, k čemu to bude? Když na samotné Eurovizi pak budou rozhodovat právě ti zahraniční fanoušci ..

    Reagovat
    • Budu mluvit za sebe – Reakce jsou zahraničních HARDCORE fanoušků, jejich procento je ale pak při samotné Eurovizi vlastně minimum. Mnoho eurovizních písní bylo eurovizními fanoušky naprosto zhejtováno a jejich výsledek byl nakonec perfektní. Jako příklad dávám The Common Linnets (Nizozemsko 2014). Eurovizní hardcore fanoušci píseň považovali za nudnou a nicotnou, oni nakonec skončili druzí. Uvidíme, co na By Now řekneme zahraniční porota. Pokud i ta shledá píseň By Now za nevhodnou české reprezentace, pak si zřejmě vyhrát ESCZ skutečně nezaslouží. 🙂

      Reagovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..