ESCArena hodnotí !ESCZ 2022

ESC Arena hodnotí: Way Down (Skywalker)

Co říká na píseň Way Down posádka našeho webu? Zjistíte právě teď!

Všechny písně českého národního kola ESCZ 2022 ohodnotí redaktoři a editoři webu ESC Arena. Přečtěte si jednotlivá slovní a číselná hodnocení a dejte nám vědět, jak moc s nimi (ne)souhlasíte.

7. Skywalker – Way Down

Josef

Way Down zcela určitě není špatná skladba, ale problém je, že tenhle typ tvrdší muziky mi opravdu není blízký. Podobně jako povinná retro kolonka se letos po vítězství italských Måneskin v národních kolech bude objevovat povinná rocková kolonka, kterou nám zastupuje právě skupina Skywalker. Kdyby v písni nebyly ty na můj vkus přespříliš hrdelně řvané části, zbytek rockové písně by mi vůbec nevadil, vlastně by se jednalo o příjemné osvěžení, ale bohužel právě ta zmíněná část mi dojem z písně kazí. Takže alespoň dávám palec nahoru za žánrové zpestření národního kola, protože vím, že se najde spousta lidí, kterým je tenhle styl blízký, ale sám za sebe říkám „Ne, děkuji pěkně.“

Hodnocení: 3

Honza

Skywalker je partička velkých sympaťáků, jejichž charisma a živočišnost lze nejen slyšet v písních ale zároveň i vidět na pódiu. Hudba, kterou skupina tvoří, však je na míle vzdálená tomu, co poslouchám, a i když některé části písně mě vlastně velmi baví, jakmile se objeví post-hardcorové „řvaní“, píseň automaticky vypínám. Možná bych měl být více nad věcí, uznat, že ve svém světě je píseň Way Down vlastně velmi vydařený počin, to ale nemění nic na tom, že ač jsou kluci opravdu skvělí borci a do Damiána jsem se snad i zamiloval, píseň Way Down řadím na předposlední místo. Pevně věřím, že mi to, kluci, prominete.

Hodnocení: 5

Pavel

Skupina Skywalker bohužel nesoutěží s písní, která by mi byla žánrově blízká. Song má chytlavá místa. To bezpochyby. Doposlouchám-li se ale do části, kde zpěvák začne používat hrubý hlas a celý projev se stává značně tvrdším, zpravidla videoklip vypínám. Tvorba čtveřice chlapců ze skupiny Skywalker je jistě pro leckoho zajímavá, mě však neoslovila a jako reprezentanta na Eurovizi v Itálii si ji představit nedokážu.

Hodnocení: 3

Vladimír

Letošní žánrové zpestření ročníku má tentokrát název Way Down. Aby však nějaká tvrdší punk-rocková skladba měla šanci na vítězství (potažmo úspěch na Eurovizi), muselo by to být něco opravdu mimořádného jako například letošní finské Dark Side. Takhle je pro mě skupina Skywalker v národním kole ESCZ spíše do počtu a s nějakým výrazně lepším umístěním ve finálovém žebříčku moc nepočítám. Samozřejmě si může najít hodně skalních fanoušků, avšak na Eurovizi bych se o zisk bodů potřebných pro finálovou kvalifikaci velmi obával.

Hodnocení: 3

Daniel

Rocková hudba se řadí mezi hudební žánry, které v podstatě nikdy nevyhledávám. Skladba Way Down není výjimkou, a ačkoli se v rámci svého stylu jeví jako lehký nadprůměr, bohužel mě ničím nezaujalo. Živé vystoupení se skupině Skywalker na druhou stranu vydařilo, působí profesionálně a energicky, a to i bez divokých vizuálních efektů. Myslím, že píseň by v Turíně asi příliš nezabodovala, jelikož ničím výrazně nepřekvapí. To je však v případě rockových reprezentantů na Eurovizi podle mě zapotřebí.

Hodnocení: 5

Ondra

Když jsem před národním kolem snil o rockové kapele ve výběru, tak jsem upřímně čekal jiné jméno. Ovšem kapela Skywalker za mě splnila svůj úkol naprosto skvěle. U písně Way Down se sice nejedná o úplně nejkvalitnější rockový song, ale mě to jako nenáročnému rockovému fanouškovi stačí. Celá píseň pro mě má jakýsi nostalgický nádech, protože přesně podobná hudba doprovázela moje dětství. Na Eurovizi bych to asi úplně neposílal, ale v mém playlistu song určitě zůstane.

Hodnocení: 8,5

Celkové hodnocení pro Way Down: 4,58

Jeden myslel na “ESC Arena hodnotí: Way Down (Skywalker)

  • Solidní skladba – škoda jen toho slabšího živého vystoupení.

    Reagovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..