ESCZ 2022Národní kola

Představujeme: Emma Smetana & Jordan Haj

Šestka vyšla na Emmu Smetanu a Jordana Haje, přibližme si tuto sympatickou dvojici.

Emma Smetana a Jordan Haj jsou manželská dvojice, která má za sebou již několik singlů. Oba účastníci národního kola ESCZ navíc nejsou žádní eurovizní nováčci. Emma i Jordan mají o Eurovizi poměrně širší ponětí, přehled o minulých ročnících a od dřívějších reprezentantů z celé Evropy své oblíbené písně. V roce 2019 byli společně s Lake Malawi na Eurovizi v Tel Avivu, jakožto součást české delegace. Jordan Haj byl totiž členem týmu, který pro Alberta Černého a jeho kapelu pomáhal tvořit videoklip k písni Friend of a Friend. V českém národním kole soutěží letos poprvé a mezi konkurenci vstoupili se songem By Now.

Emma Smetana je česká novinářka, moderátorka a také úspěšná hudebnice. Studovala politologii nejdříve v Paříži a později i v Berlíně. K Francii má Emma velmi blízký vztah. I přestože se narodila v Česku, ve svých dvou letech se společně se svou matkou přestěhovala za svým otcem Jiřím Smetanou, hudebním skladatelem a producentem, do Paříze. Tam žila do svých šesti let. Další čtyři roky svého života prožila ve Štrasburku. Češi mohou znát Emmu Smetanu především z českých médií. Působila na TV Nova a v DVTV. Plynně hovoří anglicky, francouzsky a německy. Díky tomu provedla mnoho rozhovorů se zahraničními hosty. Se svým manželem Jordanem má dvě dcery.

Jordan Haj je český muzikant, režisér a scenárista především hudebních videoklipů. Popularitu získal hlavně svou spoluprací s Kapitánem Demo a také účastí v soutěži Tvoje tvář má známý hlas. Jordanova matka je Češka, otec pochází z Izraele. Malý Jordan nejdříve vyrůstal v Karlových Varech, později se přestěhoval se svým otcem do izraelského města Akka. Po návratu do Prahy úspěšně absolvoval studium oboru Herectví činoherního divadla na DAMU. Song By Now složil Jordan během pobytu na Bali a dokončil ho v září těsně před uzávěrkou přihlášek do národního kola ESCZ 2022.

Na sociálních sítích můžete sledovat Emmu Smetanu na Instaramu a Facebooku. Jordan Haj má rovněž svůj Instagram a Facebook. Youtube kanál mají Emma a Jordan společný.

Videoklip soutěžní písně

Hlasujte pro Emmu Smetanu a Jordana Haje, pokud byste tuto manželskou dvojici rádi viděli na pódiu v italském Turíně. Každý hlas se počítá. Napište nám do komentářů, jak se vám líbí píseň By Now a nezapomeňte hlasovat v anketě!

Ohodnoťte píseň Emmy Smetany a Jordana Haje - By Now

Ke stažení zde.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..