ESCZ 2022Národní kola

Představujeme: Elis Mraz

Číslo 4 v seznamu účastníků ESCZ 2022 patří energické zpěvačce Elis Mraz!

Elis Mraz, vlastním jménem Eliška Mrázová, se narodila v roce 1994 v Ostravě. Poté, co v roce 2013 vydala své debutové album s názvem Shubidu, se Elis objevila v televizní soutěži Hlas Česko Slovenska, v níž se probojovala až do semifinálového kola. Na podzim roku 2014 získala cenu Českého slavíka v kategorii Objev roku a zařadila se tak mezi významné české muzikanty. Po tomto úspěchu a dvou letech studia na Ježkově konzervatoři v Praze se věnovala hudbě hlavně v zahraničí, kde spolupracovala s dalšími písničkáři a producenty. O reprezentaci Česka na Eurovizi se Elis pokusila už dříve v rámci národního kola ESCZ 2020, kdy se společně se slovenským rapperem Čis T a písní Wanna Be Like umístila na druhém místě. Poté, co se letos v květnu stala jedním z pěti českých porotců pro Eurovizi 2021, se vrací do soutěže ESCZ s rytmickým hitem Imma Be.

Jen zřídkakdy uvidíme Elis vystupovat bez svého ukulele – cestu si našlo jak do Hlasu, tak i do děkovné řeči při předávání Slavíka. Vedle toho ale dovede zahrát i na klavír, kytaru či akordeon. Zpěvačka se muzikantsky nevěnuje pouze sólové kariéře, skládá také hudbu pro Českou televizi a rádio, její písně se objevily například ve filmu Ženská pomsta. V její tvorbě najdeme různé hudební styly v českém i anglickém podání, jak ale Elis sama prozradila ESC Aréně v našem interview, díky nedávnému působení v hiphopovém rádiu ji k srdci přirostla hlavně kombinace rapu a zpěvu.

Zpěvaččina soutěžní píseň nese název Imma Be a jde o ryze autorskou tvorbu. Videoklip ke skladbě vznikl v Dubaji, kde Elis působila během letošního podzimu. Její text vyjadřuje pocity spojené s tím, co znamená být sám sebou, a jak se cítit dobře ve svém vlastním těle, zatímco odoláváme názorům a tlakům od okolí. Elisin song je charakteristický svými rapovými pasážemi, které se mísí s jižanskými rytmy, zaznívají i španělská slovíčka. Všestranná umělkyně si dala záležet taktéž na živém vystoupení, na jehož základě hlasují domácí i zahraniční fanoušci. To hýří barvami a sálá taneční energií a vystihuje tak Elisin nový hudební směr.

Elis Mraz můžete sledovat na Instagramu a podpořit na Facebooku.

Videoklip soutěžní písně

Chtěli byste Elis Mraz vidět na pódiu v italském Turíně? Posílejte hlasy v oficiální aplikaci Eurovision Song Contest nebo na webové stránce ESCZ2022.com! V komentářích nám napište, jak se vám song Imma Be líbí a nezapomeňte hlasovat v anketě!

Ohodnoťte skladbu Elis Mraz – Imma Be

Ke stažení zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..