Národní kolaNovinky

Austrálie odhaluje finalisty národního kola

Zatím bylo představeno 6 z 10 finalistů show Eurovision – Australia Decides.

Austrálie při svém posledním národním kole v roce 2020 představovala své finalisty postupně a stejný model se rozhlodi u protinožců použít i letos. Zatím jsme tam poznali prvních šest finalistů, poslední čtyři jsou očekáváni někdy do konce roku. Národní kolo Eurovision – Australia Decides se koná po roční pauze, když pro Eurovizi 2021 byla interně vybrána Montaigne, která zvítězila v národním kole v roce 2020. Tentokrát se uskuteční v sobotu 26. února 2022 v městě Gold Coast a opět budou moderovat Joel Creasey a Myf Warhurst.

Celkem se finále zůčastní 10 písní a my nyní známe šest interpretů:

  • Isaiah Firebrace & ???
  • Jaguar Jonze
  • PAULINI
  • Sheldon Riley
  • G-Nat!on
  • Andrew Lambrou

Největším jménem mezi první šesticí je jednoznačně Isaiah Firebrace, kterého jsme mohli vidět již na Eurovizi 2017, kde ve finále skončil na 9. místě. Tentokrát se však představí v duetu s dosud nepředstaveným umělcem. Víme pouze to, že se na soutěžní písni podíleli oba dva. Taktéž Jaguar Jonze není neznámé jméno, protože jsme ji v australském národním kole viděli v roce 2020. Zpěvačka PAULINI je údajně velkou bavičkou, takže bude zajímavé sledovat, s jakou hudbou přijde do národního kola. Sheldon Riley je zpěvák, jehož kariéra již přesáhla hranice Austrálie, protože kromě účasti v pěvecké show The Voice Australia se ukázal také v America’s Got Talent, kde se mu dařilo a došel až do čtvrtfinále. G-Nat!on je šestičlenná dívčí skupina, která vznikla během australského Hlasu a takovou skupinu jsme zatím nikdy v australském národním kole neviděli. Šestici uzavírá Andrew Lambrou ze Sydney. Andrew již má za sebou mnoho skladeb, u nichž není pouze interpretem, ale také skladatelem. V roce 2015 zahájil svou kariéru v australském X Faktoru a k Eurovizi má blízko i tím, že pochází z řecko-kyperské rodiny.

Mimo tuto šestici bylo taktéž odhaleno, že jednu ze zbývajících čtyř písní napsal Jude York, zpěvák a skladatel z města Toowoomba, který stojí za baladou. Ale na interpreta této písně si budeme ještě muset chvíli počkat.

Koho byste si přáli dále vidět v nadcházejícím australském národním kole? A co říkáte na dosavadní šestici interpretů?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..