Národní kolaNovinky

Poznali jsme třetí desítku čtvrtfinále Eesti Laul 2022

V té se vrací hned dvě bývalé estonské reprezentantky!

Tuto sezónu se estonská televize ERR rozhodla rozšířit formát svého tradičního národního kola Eesti Laul. Kromě dvou semifinále a finále v únoru a březnu nás tak čeká nyní na přelomu listopadu a prosince čtveřice čtvrtfinále. V každém se utká 10 interpretů vždy o pětici postupových míst do semifinálových přenosů. My tak namísto 24 písní jako v minulých letech poznáme letos rovnou čtyřicítku. Každé pondělí máme možnost zjistit, kdo se objeví následující sobotu mezi čtvrtfinalisty, jejich soutěžní písně jsou však představeny až v sobotu. Nejedná se o živá vystoupení ale pouze o videoklipy. Tento týden je ve znamení jíž třetí čtvrtfinálové desítky.

Novinkou je společně s představením čtvrtfinálových přenosů také postupový klíč, který se mírně liší od toho, co známe v případě semifinále a finále. Ve čtvrtfinále o prvních třech postupujících rozhodnou čistě hlasující televizní diváci. Až čtvrté a páté postupové místo má ve svých rukách odborná porota.

V rámci třetí čtvrtfinálové soboty se představí:

  • Alabama WatchdogMove On
  • Anna SahleneChampion
  • deLULUMusic Saved My Soul
  • Elina NechayevaRemedy
  • GoodreasonThree Days Ago
  • Lauri PihlapTake Me Home
  • LevvisLet’s Talk About
  • Merilin MälkLittle Girl
  • ShiraUnder Water
  • STEFANHope

Do estonského národního kola se vrací jedna z favoritek Eurovize 2018 Elina Nechayeva. Ta právě v roce 2018 drtivě zvítězila v Eesti Laul s písní La Forza a její silný hlas ji dostal až na osmé místo lisabonského finále. Elina ale není jednou bývalou vítězkou národního kola, o postup do semifinále se pokusí zabojovat i Anna Sahlene. Ta reprezentovala Estonsko už v roce 2002 s písní Runaway. Pro milovníky Eesti Laul nebudou neznámá jména ani Alabama Watchdog, Merilin Mälk, Shira či Stefan. Dle Estonců se jedná dosud o nejnabitější čtvrtfinále, zajímavostí navíc je, že po zcela estonsky zpívaném čtvrtfinále nás nyní naopak čeká deset skladeb v angličtině.

Pokračuje i tradice velmi lákavých moderátorů. Třetí čtvrtfinále tuto sobotu budou moderovat Ott Lepland (Estonsko 2012) a Laura (2005, 2017).

Průběžný seznam kvalifikantů do semifinále Eesti Laul 2022:

  1. Evelin SamuelWaterfall
  2. Stig RästaInterstellar
  3. Boamadu – Mitte kauaks
  4. Maian – Meeletu
  5. Jaagup Tuisk – Kui vaid
  6. Triin Niitoja & Frants TikerpuuLaululind
  7. Helen Vaata minu poole
  8. Andrei Zevakin feat. Grete PaiaMis nüüd saab
  9. Jyrise Plaksuta
  10. Kaia-Liisa KeslerVaikus

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..