NovinkyReprezentanti

Jérémie Makiese je prvním jménem pro příští Eurovizi

Jérémie bude na Eurovizi 2022 v Itálii reprezentovat Belgii.

Belgie bývá poslední roky jednou z prvních zemí, které představují svého zástupce pro nadcházející Eurovizi a letošek není výjimkou. Belgická televize RTBF, reprezentující francouzsky hovořící Valonsko, dnes ráno ve svém pořadu oficiálně představila své nové želízko v ohni. Tím je dvacetiletý rodák z Antverp Jérémie Makiese. Ten je zároveň nejnovějším vítězem belgického Hlasu, jež opanoval letos v dubnu.

Už v červnu proběhly eurovizními médii zprávy o tom, že čerstvý vítěz Hlasu touží po reprezentaci své země na nadcházející Eurovizi. Takových zpráv se ale objevuje každoročně mnoho, a tak ani této nebyla věnována dostatečná pozornost. Jérémie se narodil konžským rodičům v belgických Antverpách a hudba je doslova v jeho krvi. Jeho maminka zpívá a hraje na tam-tam, otec býval členem sboru. Sám Jérémie jako dítě též zpíval ve sboru v kostele a jeho hlavní vášní je soul.

Tuto vášeň neskrýval ani během poslední řady belgického Hlasu. V prvním kole si zvolil jako svou koučku Beverly Jo Scott, pod jejím vedením zvítězil ve finále s 53 % všech získaných hlasů a jejich spolupráce s touto americkou zpěvačkou a skladatelkou pokračuje i po samotné soutěži.

Valonská televize RTBF se netají svou oblibou vysílat na Eurovizi úspěšné finalisty Hlasu Belgie. Proto tedy jednou za dva roky, kdy má Eurovizi „na starost“ valonský vysílatel, vidíme na Eurovizi bojovat někoho z této soutěže. A že se již jedná o pořádný seznam. Roberto Bellarosa (2013), Loïc Nottet (2015), Blanche (2017) a Eliot Vassamillet (2019), ti všichni pochází z Hlasu. RTBF měla vybírat svého zástupce v další lichý rok, tedy 2021, kvůli zrušené Eurovizi v roce 2020, se však výběr Valonska přesouvá z lichých do sudých roků.

Belgie tak letos představuje svého interpreta dříve, než vůbec Itálie a EBU zveřejní hostitelské město. Co na první jméno Eurovize 2022 říkáte?

Podívejte se na instagram Jérémieho!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..