Novinky

DNES: Zahajovací ceremoniál Eurovize 2021

Koberec získal letos v Nizozemsku tyrkysovou barvu.

Každý rok po prvním týdnu Eurovize plném zkoušek čeká na všechny interprety zahajovací ceremoniál, který byl dlouhá léta nazýván červený koberec. Tuto barvu totiž nejčastěji mívá koberec při slavnostních událostech, jakými jsou filmové premiéry a velké mezinárodní i domácí festivaly. Posledních několik let však je v případě Eurovize trend tuto tradiční červenou barvu měnit. V roce 2018 v Lisabonu jsme tak byli svědky modrého koberce, který symbolizoval moře a řeku. Telavivská Eurovize 2019 pro změnu uspořádala zahajovací ceremoniál na oranžovém koberci, protože oranžová barva patřila sponzorovi tehdejší Eurovize, společnosti MyHeritage. Loňská zrušená Eurovize 2020 měla například interprety přivítat na zlatém koberci. Ten měl symbolizovat cenu odpadu, protože dle některé filosofie má odpad cenu zlata a také celý zlatý koberec měl být vyroben pouze z recyklovaných materiálů.

Oranžový koberec na zahajovacím ceremoniálu Eurovize 2019 v Tel Avivu.

Letos ale bude opět zvolena jiná barva a tou je barva tyrkysová. Místem konání bude rotterdamský přístav Rotterdam Cruise Terminal, tedy místo, kterým do města vstupuje mnoho z jeho návštěvníků. A po vodě se na terminál dostanou i letošní interpreti, aby se prošli po tyrkysovém koberci a pozdravili se s moderátory a vybranými novináři. Mezi nimi nebude chybět ani Krista Siegfrids z Finska, která letos vytváří několik doprovodných programů k Eurovizi. Mezi mezinárodními novináři má své místo i náš reportér Vladimír, který tak pro vás bude pořizovat fotografie, na které se můžete těšit v následujících dnech ve speciální galerii.

Lake Malawi na oranžovém koberci v Tel Avivu.

Jak jsme viděli v minulých letech, zahajovací ceremoniál je příležitostí ukázat své nejkrásnější róby, kostýmy či modely, takže nás opět určitě čeká spousta elegance, ale i extravagance. V mnoha případech dokonce interpreti volili outfit podle barvy koberce, aby se neztratili a naopak vynikli.

Kdybyste si chtěli připomenout dosud poslední zahajovací ceremoniál Eurovize 2019 v Tel Avivu, naší galerii z něj najdete ZDE.

Jonida Maliqi z Albánie v roce 2019 zaujala svými modrými šaty s duhovým motivem.

Ceremoniál začíná v 18:00 a vy ho můžete sledovat živě na streamu na YouTube.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..