Na místěNovinkyRotterdam 2021

První zkoušky a tisková konference Spojeného království

Předposledním automatickým finalistou, který si vyzkoušel stage v Ahoy aréně, byl James Newman ze Spojeného království.

Také reprezentant Spojeného království přinesl svou taneční soutěžní skladbu Embers na velkou stage v Rotterdamu. Začíná sám na vyvýšené kruhové plošině uprostřed stage. James je oblečený celý v černém, klasické pohodlné černé džíny, mikina a delší kožená bunda.

Dominantou celého jeviště jsou dvě obrovské trubky, které jsou namířené právě na Jamese. Barevně dominuje především střídající se červená a modrá barva, které v závěru doplní také bílá. Když James přejde z plošiny na stage, tak se trumpety spustí na stage a k Jamesovi se připojí čtyři tanečníci. Ti jsou oblečeni v bílém, ale během vystoupení na ně míří tyrkysové světlo, takže se barva postupně mění. Jako rekvizity mají tanečníci dvě trubky a dva pozouny, takže kdybyste potkali smutné tanečnice od Jendrika, pošlete je za čtveřicí od Jamese, jestli si náhodou nepůjčili jejich nástroje.

V závěru se James vrací opět na svou vyvýšenou plošinu, kolem které se rozzáří slabé paprsky světla od stage až ke stropu, kde se spojují v jednom bodě, takže James vypadá trochu jako chycený ve světelné či laserové kleci. Po pěvecké stránce jsme u Jamese žádné nedostatky neslyšeli, ale lehká nejistota zde byla. Té se však James zbaví během dalších zkoušek.

Spojené království letos přichází se zábavnou a barevnou show, která rozhodně patří k tomu lepšímu, co tenhle ostrovní stát na Eurovizi přinesl. Bude tak zcela jistě zajímavé, jestli jsou i odborné poroty a televizní diváci stejného názoru.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..