Na místěNovinkyRotterdam 2021

První zkoušky a tisková konference Španělska

Blas Cantó završil letošní první zkoušky se svou písní Voy a quedarme.

Po dnešním téměř nekonečném zkouškovém dni se jako poslední na pódiu objevilo Španělsko. Blas už delší dobu naznačoval, že finální verzi, která bude využita ve finále letošní Eurovize, uslyšíme až v Rotterdamu. Nelhal. Píseň Voy a quedarme doznala relativně signifikantních změn. Zpěvák téměř celou první sloku zpívá úplně sám, bez jakéhokoliv hudebního podkladu a za ním je vidět na LED obrazovce jakési zatmění Měsíce. Celé vystoupení se zahaluje do temně modré barvy, i sám Blas má na sobě tmavý jednobarevný kostým tvořený ze saténové polorozepnuté košile a kalhot.

Jakmile se píseň rozvine, poznáváme další rozdíly v hudebním podkladu. Po velmi smyčcovém refrénu přichází druhá sloka, jejíž beat je natolik intenzivní, až posluchače uvádí v omyl, že by se snad z písně mohla vyvinout taneční pecka. To ale nepřichází a píseň se vrací do zajetých kolejí dalším refrénem. Blas jakoby pluje vesmírem a nad stagí se objevuje obrovský Měsíc, který je dokonce větší než disko koule srbských Hurricane. Blas pak ukazuje, jak je jeho zvykem, své hlasové schopnosti, které však zavání lehkou nekontrolovaností.

Blas se prakticky nehne z místa, vše ostatní obstarává grafika společně s obřím Měsícem. Jeho doprovodné vokály se zdají být před-nahrané, což je určitě škoda, jelikož tak přidávají na umělosti dojmu z vystoupení. Hudební podklad místy působí celkem neučesaně, na což upozorňují i někteří novináři. Ti přísnější podklad vystoupení dokonce přirovnávají ke karaoke či demu. Lze ale předpokládat, že po zvukařské stránce vystoupení dozná změn k lepšímu.

Pomineme-li efektní Měsíc nad stagí, celé vystoupení Španělska stojí a padá na Blasově hlasu. Ten tak bude muset být příští sobotu opravdu excelentní, pomýšlí-li Španělé na umístění v TOP 20.

 

Blas Cantó prozdradil na svém Meet & Greet výzam svého stagingu. Je to o lásce, které by snesl modré z nebe, kdyby mohl.
Blas Cantó byl na své tiskové konferenci velmi emocionální, avšak a pódiu prý brečet nebude, protože si chce tento moment svého života užít.
Tento fešák prý zpívá celý svůj život a všude kam vstoupí, tak obecenstvo chce, aby zazpíval.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..