Na místěNovinkyRotterdam 2021

První zkoušky a tisková konference Francie

Barbara Pravi ukázala představení zaměřené na emoce.

Jedna z hlavních favoritek na celkové vítězství letošního ročníku, francouzská reprezentantka Barbara Pravi, dnes poprvé vystoupila na stagi arény Ahoy. Jak zpěvačka zmiňovala již před časem, podoba ztvárnění její písně Voilà se od té z národního kola příliš nemění a stále klade důraz na emoční propojení s publikem.

Barbara je dle očekávání na pódiu zcela sama, na její postavu míří světelné kužele přicházející střídavě z různých stran. Jediný speciální efekt se objevuje asi v půlce vystoupení. Jedná se o moment, při kterém se její stín na zemi mění v hejno odlétajících ptáků – opět stejně jako v rámci představení v domácím klání.

V závěru se záběr přepíná do kamery, která zpěvačku jako by zkoumá a obíhá kolem dokola. Tento efekt má patrně vystihovat myšlenku textu vyjádřenou například větou „Voilà qui je suis“, v překladu „Hleďte, kdo jsem“. Zpěvaččiny emoce tak ještě více pronikají k divákům.

Ani ke změně oblečení v případě Francie nedošlo. Barbara zpívá celá v černém. Má na sobě kalhoty s vysokým pasem, horní díl připomínající menší korzet a boty na podpatku. I nadále si pak udržuje velmi dobrou pěveckou úroveň, kterou představila již v celé řadě předcházejících vystoupení.

 

Barbara Pravi na tiskové konferenci prozradila, že se každý den učí být silnější a silnější a hlavně být k sobě upřímná a milovat sama sebe.
Tvorba Barbary Pravi je ovlivněna jejími bohatými kořeny. Sama zpěvačka však nedokáže vysvětlit jak přesně, ale ví, že se to do její tvorby velmi promítá.
Dotaz novinářů padl například na to, jestli se do francouzského kola rozhodla přihlásila až po vítězství jejího autorského vítězného počinu na juniorské Eurovizi. Nicméně Barbara přihlásila svoji píseň už před tím, aniž by tušila, že Francie vyhraje JESC.

Jeden myslel na “První zkoušky a tisková konference Francie

  • Tohle bude dokonalý. Barbara nepotřebuje ohňostroje a tanečníky, ta písnička je sama o sobě tak nádherná, že by si výhru zasloužila na sto procent.

    Reagovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..