Na místěNovinkyRotterdam 2021

První zkoušky a tisková konference Lotyšska

Lotyšská královna poprvé otestovala své nové království!

Lotyšsko letos reprezentuje diva jménem Samanta Tina. Ta vsadila na kombinaci zelené a zlaté barvy. Zelené jsou její šaty a jelikož se právě ona netají svou vášní k této barvě, nejedná se o žádné velké překvapení. Na pódiu ji doprovází trojice vokalistek, též v zelených, avšak jednodušších šatičkách s kšandy. Zbytek jeviště je téměř výhradně zahalen do královsky zlaté.

Grafika na LED obrazovce vytváří mnoho různých zlatých obrazců, které zatím těžko identifikovat něčím konkrétním. Objevuje se ale hlavní motiv – říkejme mu leknín tvořený zlatými rukami. Jeho symbolem je ale určitě koruna, která se jakožto zásadní prvek objevuje už v oficiálním videoklipu. Veškerá pozornost diváka je nicméně zaměřena na samotnou zpěvačku. Ta začíná zpívat zády ke kameře a už od prvních tónů je jasné, že nás čeká pěvecký uragán. Samanta se ale během vystoupení ukazuje i jako tanečnice a její pohyby jsou velmi svérázné a unikátní. Lotyšsko využívá jako jedna z mála zemí reálné vokalistky, které jsou přímo na pódiu. Z jiných Samantiných vystoupení ale víme, že je toto její oblíbená praktika. Na závěr písně pak všechny čtyři dámy vytvoří ikonické pózy s rukami na hlavě.

Pěvecky je Samanta jako v jiné světové dimenzi. Jestliže si někteří interpreti během zkoušek jen tak broukali, Samanta si musí držet mikrofon nanejvýše u hrudi, jinak by aréna mohla explodovat. Pěvecky je tak lotyšské číslo více než připraveno poprat se o postup do finále. Kombinace zelené a zlaté barvy navíc letos přichází jako balzám na duši. Celé vystoupení působí velmi zdobně, bohatě a sofistikovaně.

Druhé semifinále se nám začíná měnit v krvavý souboj o postup do finále. Pokud by se mělo rozhodovat na základě síly hlasu, nemusíme v lotyšském případě dlouho přemýšlet. O výsledcích ale zcela určitě rozhodně mnohem více faktorů.

 

Samanta se na tiskové konferenci svěřila, že když poprvé viděla pódium, vlily se jí slzy do očí. Již sedmkrát se totiž pokoušela o účast na Eurovizi a konečně se jí celá ta snaha vyplatila.
Smanata přijela do Rotterdamu v obležení těchto tří slečen, které jí mají na pódiu dopomoci k vytvoření autentické atmosféry. Sama však neřeší to, kolikátá skončí, ale chce si celé toto dobrodružství hlavně užít a oslavit tento hudební svátek.
Lotyšská reprezentantka si je sama vědoma toho, že práce s ní je velmi obtížná. Ve svém pódiovém vystoupení totiž pokaždé něco drobného upraví nebo změní, takže žádné její číslo není vždy úplně stejné.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..