Na místěNovinkyRotterdam 2021

První zkoušky a tisková konference Finska

Po obědové pauze si stage v Rotterdamu vyzkoušela kapela Blind Channel z Finska.

Jak jinak by měla skupina Blind Channel vystupovat než v černém? V podstatě se jedná o stejný nebo velmi podobný organizovaný chaos, jaký už jsme měli možnost vidět ve finském národním kole UMK21. Proč také měnit něco, co tak skvěle funguje?

Barevné schéma je tedy opět kombinací černé, červené a modré. Zajímavým novým doplňkem jsou červeně nabarvené (možná i polepené?) prostředníčky všech účinkujících, což podporuje část refrénů, kdy publikum vyzývají ke vztyčení prostředníčků. Otázkou zůstává, jestli například delegace v green roomu budou mít k dispozici i nějaký tvrdý alkohol, aby dál podpořili finskou skupinu v obsahu její písně Dark Side.

Na LED pozadí můžeme vidět světlé postavy vzhůru nohama, při bližším pohledu je zřejmé, že se jedná o dvojici zpěváků skupiny Blind Channel. Celé vystoupení je nabité energií a rozhodně to bude diametrálně odlišné vystoupení od balady Bulharky Victorie. Mimo jiné i díky značnému množství pyrotechniky, které dominují hlavně kouře a ohně.

Finsko letos patří k favoritům, ostatně rocku a podobným tvrdším žánrům se na Eurovizi docela daří. Zachováním stejné formule, která se již osvědčila, Finsko rozhodně nešláplo vedle a svou silnou pozici v druhém semifinále tím jen upevnilo.

 

Členové kapely Blind Channel doufají, že se bude jejich píseň divákům líbit, ale když ne, tak je to pro ně taky OK a respektují to. Svoji tvorbu sami charakterizují jako rokovou hudbu s nádechem mainstreamu.
Blind Channel na tiskové konferenci prozradili, že se songem Dark Side přišli během pandemie koronaviru a jednoho člena kapely napadlo ji přihlásit do finského národního výběru.
Novináři připodobňovali letošní finské reprezentanty k vítězné skupině Lordi, která před lety také Finsko reprezentovala s rockovou hudbou. Jediné, co však dle vyjádření členů skupiny Blind Channel mají s Lordi společného, je to, že nedělají žádné kompromisy a tvrdě si stojí za vším, co řeknou včetně podoby pódiového vystoupení.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..