Na místěNovinkyRotterdam 2021

První zkoušky a tisková konference Řecka

Jako čtvrtá v pořadí dnes vystoupila Stefania.

Letošní řecké vystoupení, jež má starosti mladá zpěvačka Stefania s písní Last Dance, je opravdu originální. Komplexní hra se zeleným plátnem je mířena především na televizní diváky, kteří se tak dočkají nevšedního vystoupení Řekyně létající mezi mrakodrapy. Na fotografiích přiložených k našemu článku zmíněné efekty z pochopitelných důvodů nelze vidět, na překvapení si tedy počkejte do příštího čtvrtka!

Naši pozornost již na začátku upoutává zpěvaččin extravagantní fialový přiléhavý catsuit. Abychom neviděli, co se odehrává v zadní části stage, otáčí se Stefania zády k publiku. Po dalším střihu už zpěvačka tančí se čtyřmi průhlednými postavami a stoupá po neviditelném schodišti, zatímco se díky speciálním efektům prohání nad městem. Pro poslední refrén pak plátno mizí a píseň doznívá v tradiční formaci.

Jak už to tak někdy s green screenem bývá, ne všechno jde perfektně. Během obou pokusů vidíme v jednom ze záběrů zeleného mužíčka prchajícího z pódia, v dalším pak Stefanii chybí břicho – jestli jde o záměr či ne, to lze jen odhadovat.

Přesto můžeme letošní řecké číslo považovat za vynikající, obzvláště v doslovném slova smyslu – skutečně vyniká. Reprezentantka působí sebevědomě, což vyzdvihuje i její pěvecké nadání. Natolik výrazné číslo, které přichází hned po tišším českém vystoupení, však nezvyšuje šance na Bennyho kvalifikaci do finále…

 

Stefania na tiskové konferenci prozradila, že se podílela na podobě kostýmu, ve kterém bude vystupovat. Zvolila proto její oblíbenou fialovou barvu, která pěkně ladí s celou pódiovou prezentací.
Dotazy novinářů padly například na to, jak fungují speciální efekty, které se prolínají celým Stefaniným vystoupením. To si ale zpěvačka nechala pro sebe, aby její vystoupení pro diváky neztratilo wow efekt.
Stefania si také mimořádně pochvalovala komunikaci při její první zkoušce. A to zejména proto, že sama ovládá nizozemštinu. V případech, kdy ona sama nebo její tanečníci nerozuměli některým instrukcím, mohla jim vše bez problémů přeložit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..