Na místěNovinkyRotterdam 2021

První zkoušky a tisková konference Rakouska

Po obědové pauze vystoupil Rakušan Vincent Bueno.

Emotivní vystoupení Vincenta Buena s dojemnou písní Amen přišlo jaké páté číslo dnešního zkouškového dne. Rakouský tým se rozhodl nechat zpěvákův emotivní výstup udělat své kouzlo, který doplnil patřičně výraznými světelnými efekty.

Celé představení začíná kontrastním pohledem na Vincenta stojícího v silně zářícím světle. Kamera se posléze přemisťuje před zpěváka, kde zůstává až do konce. Je to právě on, na něhož se v tomto vystoupení upíná největší pozornost, důležitou roli tu tedy sehrává poselství textu v kombinaci s kvalitním pěveckým podáním.

Nejvýraznějším efektem jsou dvě řady světelných sloupců, za nimiž se zbytek pódia ztrácí v temnotě. I tato transformace zvýrazňuje Vincentovu přítomnost na stagi, světlo se decentně odráží od jeho třpytivé bundy.

Vyvrcholení rakouského čísla přichází ke konci, kdy i zbytek pódiax zaplavují další světla, což dohromady vytváří silnou, avšak kouzelnou atmosféru. Dá se říct, že toto zpracování dobře funguje s rázem soutěžní písničky Amen a společně se zpěvákovým velmi dobrým pěveckým přednesem ji posunuje na vyšší úroveň.

 

Vincent Bueno byl se svojí první zkouškou velmi spokojen. Přál by si pouze trochu zesílit vokály, ale nejzásadnější pro něj je stejně to, jaké emoce se mu u diváků podaří zanechat.
Největšími vzory jsou pro Vincenta Buena zpěváci jako například Michael Jackson, Justin Timberlake a Justin Bieber.
Zpěvák také na své tiskové konferenci ocenil možnost vyzkoušet si Eurovizi už v roce 2017, kdy byl jedním z vokalistů Nathana Trenta.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..