Na místěNovinkyRotterdam 2021

První zkoušky a tisková konference Moldavska

První zkoušky pokračují vystoupením Moldavska.

Moldavsko letos bude reprezentovat Natalia Gordienko a písní Sugar. Moldavský tým zvolil pro své vystoupení barevnou kombinaci růžovofialové a modré, která se pomalu ale jistě stává ikonickou pro celý letošní ročník. Je možné, že divákům budou jednotlivá vystoupení splývat. Co jiného odliší pódiovou prezentaci od jiné více než dominantní barva?

Vystoupení Moldavska se videoklipem písně Sugar inspirovalo pouze v určitých částech. Například typický taneček, který diváka videoklipu provází ve všech nezpěvných refrénech písně, nechybí. Hlavním prvkem, který Natalia na pódiu využívá, je bílá čtvercová platforma, která se plynule otáčí. Právě na ní spolu se čtyřmi tanečníky Natalia tančí. Scénu doplňuje grafika čtvercové sítě, která se za zpěvačkou míhá na velké LED obrazovce. Natalia si oblékla stříbrný třpytivý kostýmek s poměrně hlubokým výstřihem. Tanečníci mají černé kalhoty s tmavým smokingovým pásem a rozhalené černé sáčko.

V závěru písně se Natalia spolu se svými tanečníky uskupí do závěrečné pózy na otáčecí platformě. Stříbrné lodičky na vysokém podpatku však v rámci první zkoušky zapůsobily na zpěvaččinu stabilitu. Po doznění posledních tónů písně se lehce komíhala a tvářila se vyplašeně. Doufejme, že na těchto detailech celý tým zapracuje tak, aby se Natalia cítila na pódiu co nejpřirozeněji.

Pěvecký projev, který jde s pocitem jistoty v rámci vystoupení ruku v ruce, tímto možná trochu utrpěl. Nebyl zcela přesvědčivý. Závěrečný táhlý tón, který Natalia v originální nahrávce zpívá, sice zazněl, byl však položen níže a nebyl tak plynulý, jak by měl být. Vedle hlasu Natalie byl patrný v průběhu vystoupení ještě jeden hlas. Moldavský tým se tedy pravděpodobně rozhodl pro vokalistku, která však na stagi přítomna nebyla. Celkový dojem ze zkoušky hodnotím spíše pozitivně a zapracuje-li Natalia se svým týmem na detailech, které nebyly místy dokonalé, vznikne pro Moldavsko dobrá startovní pozice pro postup do finále.

Natalii Gordienko doprovázel na tiskové konferenci Filipp Kirkorov, který má již na svědomí spoustu eurovizních hitů. Moldavský tým je letos velmi mezinárodní, neboť se skládá ze zástupců Moldávie, Ruska, Ukrajiny, Bulharska a Řecka.
Natalia by chtěla prostřednictvím své písně Sugar přimět lidi k tanci a pomoct jim získat dobrou náladu, kterou teď všichni potřebujeme. K tomu jí má na pódiu pomoci podstavec ve tvaru čtverce, což je alegorie ke kostce cukru.
Na Meet & Greet se také vzpomínalo na Nataliinu eurovizní účast v roce 2006, kdy ve svých 19 letech spolu se zpěvákem Arsenium reprezentovali Moldávii s písní Loca.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..