Na místěNovinkyRotterdam 2021

První zkoušky a tisková konference Islandu

Očekávaná zkouška Islandu je za námi.

Islandský tým si dal na svém vystoupení velmi záležet a je to vidět. Song 10 Years má jedno z nejnápaditějších a nepropracovanějších stagingů letošního ročníku. Zaujme na první pohled, je barevné, hravé a specifické.

Hlavním motivem jsou samozřejmě kostky. Objevují se na LED obrazovkách a hrají odstíny žluté a fialové barvy. Chvílemi celá stage připomíná slavnou hru Tetris. Velmi nápadité jsou i použité nástroje. Kdo by čekal hranaté klávesy z videoklipu, mýlil by se. Islandský tým skupinu Gagnamagnid vybavil třemi třetinokruhovými klávesami, které svítí a v jednu chvíli se spojí v jeden kruh. Naopak taneček, který známe z videoklipu, pochopitelně nechybí a provází celé vystoupení.

Na obrazovkách se objevují i motivy barevných postaviček, pro které je využito i postranní pohyblivé obrazovky nad vedlejším pódiem. Na to se v druhé polovině songu část účinkujících přesouvá. Pozorovat můžeme také obří barevný nápis s částí textu písně. V samotném závěru vystoupení nechybí vizuální efekty v podobě tryskajícího kouře.

Kostýmy jsou lehce pozměněné a méně připomínají pyžamo. Jsou zelené, nesou motivy obličejů jednotlivých členů kapely, mají však tmavé nášivky na ramenou. Kostým doplňují tmavé kalhoty, které přidávají na eleganci a vhodnosti oděvů na stage, jako je ta eurovizní. Island díky svému živému vystoupení jistě získá mnoho diváckých bodů navíc.

 

Zástupci Islandu na tiskové konferenci prozradili, že byli s první zkouškou vcelku spokojeni, ale že se musí ještě dopilovat některé úhly kamerových záběrů, které bývají pro jejich vystoupení dosti specifické.
Není tajemstvím, že hlavní představitel Daði čeká se svojí manželkou Árný potomka. Na tiskové konferenci probírali jeho jméno a shodli se na tom, že by to měla být Laura. Zajímavostí je, že kvůli těhotenství Árný musely být upraveny i hudební nástroje používané při vystoupení tak, aby jí nepřekážely.
Účast na Eurovizi byla jejich snem po dobu posledních tří let. Přiznali se, že jsou velice rádi, že tento sen teď mohou žít.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..