Na místěNovinkyRotterdam 2021

První zkoušky a tisková konference Estonska

Svoji zkoušku má za sebou Uku Suviste z Estonska.

Jako druhý v pořadí dnes v Rotterdamu vystoupil i reprezentant Estonska, Uku Suviste, se svou písní The Lucky One. Od jeho představení v národním kole Eesti Laul nenastal velký posun, zpěvák nadále sází na ležérní outfit i podobné grafické efekty.

Vystoupení začíná tiše: Suviste sedí na zemi na kolenou před velkým bílým kruhem na černé obrazovce. Záběry na samotného performera se pak střídají se záběry člověka padajícího do vody, další z prvků vypůjčených z domácího kola. Barevně jde o temnější číslo s modrým nádechem, jež se postupně mění do červena.

Zpěvák je na stagi po celou dobu sám, a to v košili s několika rozepnutými knoflíky a rozvázaným motýlkem a v šedých kalhotách. Vystoupení tak působí intimně v harmonii se zpěvákovými pocity, které několikrát doplňují blesky jako symbol napětí či vzteku. Ty nám mohou připomenout i estonské vystoupení z roku 2019, kdy zemi reprezentoval Victor Crone s písní Storm.

Pěvecký přednes opět na dobré úrovni, obohacený o dobře ladící nahrané doprovodné vokály. Vypadá to tak, že i estonský zpěvák zapracoval na svém hlase. Uvidíme však, zda toto méně výrazné vystoupení bez větších překvapení nezapadne za divokou Adrenalinou.

 

Uku na své tiskové konferenci vyprávěl o tématu písně, kterým je těžký rozchod s jeho láskou.
Dá se říct, že Uku byl doslova „the lucky one“, protože hned poté co byla Eurovize 2020 zrušena, dostal nabídku soutěžit v dalším ročníku Eesti Laul a možnost obhájit si svoji účast na Eurovizi, což se mu také podařilo.
Zpěvák také zmiňoval, že můžeme být šťastní, že nás pandemie koronaviru potkala právě v této době a ne třeba před 30 lety, kdy ještě neexistovaly takové technické vymoženosti jako dnes.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..