Na místěNovinkyRotterdam 2021

První zkoušky a tisková konference San Marina

Třetí den zkoušek odstartovalo San Marino!

Zpěvačka Senhit s populárním tanečním songem Adrenalina otevře 20. května 2. semifinále, tedy stejně jako dnešní zkouškový den. Představení sanmarinské reprezentantky za doprovodu čtyř tanečníků a jednoho rappera se inspirovalo původním pestrobarevným a energií nabitým videoklipem.

Vystoupení začíná záběrem na Senhitinu tvář obklopenou zlatem a náboženskými obrazy. Tento motiv má podle zpěvaččiných slov pro server Wiwibloggs představovat její roli „freaky queen“ (v překladu zhruba „bláznivá královna“), tedy přezdívku od svých fanoušků. Tohoto kousku ji záhy zbaví jeden z tanečníků (zpěvaččiných sluhů) a adrenalinová párty začíná. Nejzajímavějším prvkem stage je černý otáčející se kosočtverec, který se hned několikrát objevil v oficiálním videoklipu k písní. Z videa pochází i zpěvaččin outfit: černé harémové kalhoty a top ve stejné barvě doplněný o bílé peří. Tanečníci pak vzhledem připomínají jakési zářivé disko mimozemšťany v červených holínkách. S příchodem rapového bridge se celá sestava přesouvá blíže k divákům, ohňostroje pak završují celé vystoupení.

Během prvního nácviku jihoevropského ministátu jsme se dočkali i živého rapu, nikoli však v podání Flo Ridy. Jednalo se o náhradníka, rappera Dona Jiggyho, nicméně nápisy „FLO RIDA“ na LED obrazovkách naznačují, že bychom se přítomnosti americké hvězdy na stagi přeci jen mohli dočkat. I samotná Senhit zopakovala, ať se necháme překvapit. Co se vizuálních doplňků týče, sanmarinské číslo doprovázejí barevné designy a animace na obrazovkách. Lze tedy poznamenat, že se do něj promítl Senhitin osobitý smysl pro estetiku.

Pěvecky si zpěvačka vedla velmi dobře, její hlas doplňuje množství nahraných ženských hlasů, hudební podklad se tak občas jemně vytrácí. Na začátku druhé zkoušky došlo k problému se světlem, která tak byla přerušena. Celkové vystoupení je ale spíše jednodušší a nepřekombinované, a tak doufejme, že k dalším komplikacím již nedojde.

 

Senhit se na tiskové konferenci svěřila, že letos chtěla přijít s chytlavým mezinárodním up tempo songem, což se jí s písní Adrenalin podařilo.
Dotaz novinářů padl i na to, jestli se můžeme těšit na Flo Ridu. Senhit vzkázala, že musíme být trpěliví a možná se ho i dočkáme.
Na Meet & Greet působila zpěvačka velmi pozitivně a uvolněně, avšak přiznala, že při prvních dvou pokusech na dnešní zkoušce byla velmi nervózní.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..