Na místěNovinkyRotterdam 2021

První zkoušky a tisková konference Ukrajiny

Předposlední zkoušku mají za sebou také ukrajinští Go_A!

Zapomeňte na všechno, co jste do dnešního dne od ukrajinské skupiny Go_A očekávali, protože to, co jsme právě viděli, asi čekal jen málokdo. Katarina stojí uprostřed bílého lesa v černých šatech se zelenými třásněmi, spolu s ní jsou na jevišti i ostatní tři členové skupiny spolu se svými nástroji – flétnou, kytarou a mixážním pultem.

Mimo to vidíme také dva tanečníky s bílými světelnými kruhy, které některým mohou připomenout známý čakram bojovnice Xeny nebo zbraň z filmu Tron. Jak tanečníci, tak členové skupiny Go_A jsou oblečeni v černém a bílém a ladí tedy s okolním lesem. Celá scenérie tak trochu připomíná záběr z imaginární pohádky o zelené Karkulce, která se ztratila v bílem lese nedaleko Černobylu.

Na pozadí je vidět zářivé slunce, které v instrumentálních částech vyplní celý prostor. V druhé části je využitý i efekt rozdělení obrazovky na třetiny, kdy uprostřed vidíme Katarinu a na stranách dva tanečníky. Postupně pozadí přechází v modrý šum a bílé siluety lidí, aby v závěru vystoupení byly vidět utíkající pestrobarevné postavy, které jsou i na kolmé LED obrazovce. Katarina končí své vystoupení se svatozáří ze světelného kruhu, který měli u sebe tanečníci.

Po pěvecké stránce nemůžeme Ukrajině vytknout naprosto nic. Celé vystoupení je kreativní, barevně zajímavé a zapamatovatelné. Ukrajina ostudu určitě neudělá a bude patřit k jednomu z vrcholů úterního večera. Otázkou snad jen zůstává, jestli Ukrajinu nezastíní Destiny, která první semifinále uzavírá.

Na tiskové konferenci členové Go_A prozradili, že mezi jejich oblíbené relaxační aktivity patří například houbaření, studium na univerzitě nebo péče o kočku jménem „Kočka“, která patří hlavní frontmance Kateryně.
Jejich nejoblíbenější eurovizní písní je prý Euphoria od Loreen, ale nezapomněli ani na Verku Seruchku a její legendární Dancing Lasha Tumbai.
I když dnes ukrajinská skupina Go_A působila na tiskové konferenci velmi skromně, jejich píseň Shum podpořená dnes poprvé vyzkoušenou pódiovou prezentací si čím dál více získává pozornost fanoušků i novinářů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..