Na místěNovinkyRotterdam 2021

První zkoušky a tisková konference Rumunska

Roxen z Rumunska si již odbyla svou první zkoušku písně Amnesia v Ahoy aréně.

Vystoupení rumunské reprezentantky Roxen začíná klidně a v temné atmosféře, ale postupem času se k ní přidává pětice tanečníků a tanečnic. Celé vystoupení začíná na hlavním podiu, odkud se v průběhu písně celá skupina přesouvá přes catwalk až na vedlejší stage. V tom okamžiku se začne využívat také kolmá LED plocha, která se spouští dolů a nejdříve je rudá, ostatně jako druhá třetina Roxenina vystoupení. Rudou doplňuje i úvodní modrá barva a kouř na jevišti.

Tanečníci a tanečnice jsou oblečeni v bílem s černými rukami, které se objeví později i na LED projekcích, zatímco o oblečení Roxen toho zatím příliš nevíme. Svou první zkoušku totiž absolvovala ve vytahaném svetru a džínách. Dá se tedy předpokládat, že skutečný kostým pro vystoupení uvidíme nejdříve při druhých zkouškách. Pokud tedy tohle neformální oblečení není původní záměr. Celkový pohyb po jevišti naznačuje, že Roxen před tanečníky utíká přes catwalk, ale nakonec se jimi nechá v závěru písně pohltit nebo přijmout mezi sebe.

V závěru, když je Roxen již v popředí, tak se na LED pozadí objevují červánky a východ slunce, což je možná nejkrásnější část celého vystoupení. Roxen ale obecně během její písně čeká velké množství tanečních až lehce akrobatických prvků. Ty možná ubírají na kvalitě zpěvu, který by měl přeci jen být základem každého vystoupení.

Živý zpěv Roxen je velmi slabý a možná by nebylo od věci zvážit méně tance a více se soustředit na vokály. Během první zkoušky byla Roxen bohužel často falešně a kvůli náročné akrobacii s tanečníky se až příliš zadýchávala, skoro jsme na konci měli obavy, jestli je vše v pořádku. Pokud bychom měli vybrat někoho, o kom se před začátkem zkoušek počítalo jako s téměř jistým postupujícím, ale mohl by zůstat v semifinále, asi by jím mohla být právě Roxen. Druhé zkoušky nám v tomto ohledu napoví více.

Roxen byla se svou první zkouškou velmi spokojená a přiznala se, že byla velmi dojata, když se poprvé postavila na stage.
Jednou z otázek, která přišla z publika, byla směřována na její outfit a zda ho uvidíme i během semifinále. Roxen potvrdila, že se jedná o finálovou volbu a že se chce na stagi hlavně cítit pohodlně v tom, co ráda nosí.
Roxen je velkou fanynkou Eurovize už od mala, kdy soutěž každoročně sledovala se svými rodiči. O to víc pro ni samotná reprezentace své země znamená.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..