Na místěNovinkyRotterdam 2021

První zkoušky a tisková konference Izraele

S pěti tanečníky se na stagi tentokrát objevila Eden Alene.

Po obědové pauze se v rámci nedělních zkoušek na pódiu představila Eden Alene z Izraele se svými tanečníky. Těch je rovnou pět, tudíž i Eden využívá nahrané ženské vokály. Všichni na sobě mají slušivé černobílé kostýmy s motivem copánků / dredů a jsou obklopeni především modrou a fialovou barvou na pozadí a podlaze. Začátek je navíc doplněn obrovským nápisem SET ME FREE. Celá grafika má mírně retro neonový styl. Edeniny dredy jsou takřka nekonečné a dodávají nevšední styl. Izrael zatím nejvíce využívá vedlejší poloprůhlednou obrazovku. Eden s tanečníky už po prvním refrénu přechází na pódium B a kromě hlavní obrazovky ji doprovází motivy na vedlejší obrazovce, na které se objevuje bílou barvu obrys zpěvačky.

Tanečníci odvádějí skvělou práci, kvůli podobnosti kostýmů mezi nimi Eden občas téměř splývá. Na poslední část písně se všichni přesouvají zpět na hlavní pódium, kde tanečníci z Eden strhnou bílý kostýmek a na zpěvačce se objeví velmi odvážný sexy dredový / copánkový černý obleček. Ten je na úplný konec dokonce doplněn slušivou korunkou z dalších copánků. Chybět nebudou ani správně načasované ohňostroje.

Fyzicky náročné vystoupení není zdaleka jen pro tanečníky, Eden si odpracuje nemalou část pohybů. I tak na zpěvačce nenajdeme náznaky únavy či zadýchání, a to ani během třetího pokusu, který jsme mohli vidět. Eden navíc v posledním refrénu naprosto neomylně trefuje své pískací tóny. Během vystoupení nastává několik kritických okamžiků, například poprvé se nechtěl odtrhnout kostým při svlékání, což Eden viditelně pobavilo, na úplném konci během nasazování dredové korunky zas dvakrát korunka sklouzla zpěvačce až do půlky čela. Obecně se budou muset i vypilovat určité části, co se správného postavení všech zúčastněných týče.

Vystoupení bude na televizní obrazovce působit velmi efektně, otázkou ale může být, jak moc se vlastně bude lišit například od chorvatského vystoupení, které proběhne jen několik minut předtím. Nabízí se tak úvaha, zda z této dvojice nebude ve finále místo jen pro jednu.

Eden si na své tiskové konferenci velmi pochvalovala svou první zkoušku, ale stále je podle ní prostor pro zlepšení, a to především v choreografii.
Debata se poté stočila k Edenině taneční kariéře. Eden totiž o sobě prozradila, že se původně chtěla věnovat baletu. Ke zpěvu se dostala úplnou náhodou během studia na konzervatoři a rozhodla se u něho zůstat.
V závěru konference srovnávala Eden svou loňskou píseň Feker Libi s letošní Set Me Free. Mrzí ji, že nemohla na Eurovizi vystoupit minulý rok, protože k Feker Libi měla mnohem bližší vztah, než k letošní skladbě, ale je ráda, že tu novou mohli zvolit izraelští fanoušci.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..